Search
Close this search box.
Za pohvalu
Broj pregleda

Pogledajte kako su preuredili okolinu

Podeli sa prijateljima:

Stanovnici zgrade broj 4 u Prvomajskoj ulici samoinicijativno preuredili su svoje okruženje i od deponije napravili mini park.

Prvomajska svrljig

Deo grada koji je ličio na deponiju sa prevrnutim kontejnerima  punih srče, plastike, papira i raznih otpadaka, danas liči na pravi mini park sa pupoljicma cveća, zelenom travom i ručno izrađenom ogradicom.

Na ideju da nešto promene došli su četiri stanara zgrade broj 4, u proleće 2012.godine, gde je predhodio problem sa prepunim kontejnerima koji su faktički bili ”izvor zaraze”.

Potrudili smo se da nam okolina izgleda lepša i zelenija, ekološki zdravija. Tu svakodnevno izlaze deca i igraju se, prvenstveno je to za njih a onda i za sve nas ostale koji želimo da odmaramo u miru i zelenilu, rekao je predsednik skupštine stanara, Đorđe Irić.

NekadISad
Pre i posle

On je dodao da će sa početkom proleća otpočeti novi radovi na uređenju i postavljanju klupa i dečijih tobogana i igračaka, ali se takođe nada da će im u toj nameri svesrdno pomoći i lokalna samouprava.

Planiramo da uredimo ostatak neuređenog prostora, postavljanjem klupa i propratnih igračaka za najmlađe, samim tim očekujemo pomoć i od lokalne samouprave, naglasio je Irić.

ВЕСТ

Vođeni jednim motivom da preurede svoj letnji kutak, građani ulice Prvomajske, zgrade 4, načinili su prvi ne tako mali korak ka stvaranju boljih i lepših uslova za život. Za ovaj poduhvat nije im trebalo puno novca, već samo dobra volja i želja za promenama.

8 Komentara

  1. Da bi nesto bilo lepo nije potrebno puno ali svest gradjana mora da se promeni kako bi se stiglo do zeljenog cilja!Smatram da i lokalna samouprava treba da nam pomogne sa nekim simbolicnim sredstvima kako bi mogli da realizujemo sve ideje a sve u cilju lepseg naselja a samim tim i lepseg grada!Ovom prilikom se zahvaljujem novinarima koji su propratili ovu nasu malu akciju i hvala im sto su nas podstakli da u buducem periodu uradimo jos nesto sto bi bilo korisno za stanare koji zive u ulici Prvomajskoj!

  2. Na onoj strani gde je kontejner i danas vrlo često imamo deponiju jer stanari svih zgrada iz Prvomajske bacaju đubre u tim kontejnerima. A druga strana zgrade gde je napravljen parkić jeste lepa i uređena, ali to nema veze sa naslovom ovog “članka”…. U svakom slučaju, pohvale za one koji su se potrudili…

  3. Lepo je sve sto se uradi ali stanari koji zive u stambenim zgradama nece ni prstom da mrdnu kako bi uredili zelene povrsine oko svojih zgrada.Ovo sto su u Prvomajskoj uradili je za svaku pohvalu a svi ostali bi trebali da se ugledaju na njih!Opstina bi trebala da pomogne ovim vrednim pojedincima kako bi i drugi uradili nesto lepo i korisno za svoj kvart.Svaka cast Prvomajci!!!

  4. U prvomajskoj ulici je bio problem sa kontejnerima a problem je napravio niko drugi nego komunalno preduzece i Igor Davidovic.Stanari iz Prvomajske zgrada br 4 su morali i inspekciji da prijave bezobrazluk i nepravdu od strane komunalca i stanovinike zgrada preko puta parkica jer su svoje kontejnere prebacili na trotoaru i time uciniili ustupak pojedincima sto u buducnosti ne treba da bude slucaj.

  5. Pohvale za inicijativu. Moze jos mnogo toga da se uradi.
    Opstina Svrljig bi trebalo da preuzme inicijativu i mobilise sve radno sposobne primaoce socijalne pomoci da zarade novac koje drustvo izdvaja za njih.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Sadnja, čišćenje, priprema...