Search
Close this search box.
LOV
Broj pregleda

Zlatimir Rašić predsednik Nišavskog lovnog okruga

Podeli sa prijateljima:

U skladu sa novim Statutom Lovačkog saveza Srbije, u aleksinačkom Domu lovaca konstituisan je Nišavski lovni okrug, a za predsednika je jednoglasno izabran Zlatimir Rašić, predsednik Lovačkog udruženja „Dr Milenko Hadžić“ iz Svrljiga.

Zlatimir Rasic predsednik LU Svrljig, Nisavskog lovnog okruga, zamneik predsednika SKUPSTINE LSS

Njegov zamenik, koji je takođe izabran jednoglasno, biće Nebojša Todorović, predsednik Lovačkog udruženja „Toplica“ iz Doljevca.

Sednicom Saveta do konstituisanja predsedavao je predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šormaz, a prisustvovali su svi članovi lovnog okruga sa pravom glasa, predsednici lovačkih udruženja „Zaplanje“ iz Gadžinog Hana, „Toplica“ iz Doljevca, „Deligrad“ iz Aleksinca, „Niš“, „Dr Milenko Hadžić“ iz Svrljiga, „Srna“ iz Vitoševca, „Mali Jastrebac“ iz Merošine, „Srndać“ iz Žitkovca, „Bukovik“ iz Ražnja i bez prava glasa predsednik Lovačkog udruženja bez lovišta „Jastrebac
iz Tešice.

Nišavski lovni okrug jednoglasno je podržao i kandidaturu Dragana Šormaza za predsednika Lovačkog saveza Srbije, a prema broju plaćenih članarina za prošlu godinu, na predstojećoj Skupštini Lovačkog saveza Srbije, ovaj lovni okrug ostvaruje pravo na 5 delegata.

v_IMG_0353

Na kraju sastanka predsednik Lovačkog udruženja “Niš” Bratislav Ćirković rekao je da je to udruženje svim udruženjima nastradalim u poplavamauputilo pomoć u divljači i pozvao sva udruženja koja su u mogućnosti da to isto učine.

2 Komentara

  1. Čestitke Zlatomiru Rašiću, ali kako lovci znaju dobro da proslave svoje uspehe, osatviću to njima da ostvare sa svojim sugradjanima – lovcima iz Svrljiga. S moje strane već sam sugerisao da se ovakvi ljudski i materijalni resursi povezuju sa Markom Mladenovićem, jer on ima znanja i umenja da radi na izradi i realizaciji projekata koji su podržani sredstvima EU. Koristim ovu priliku da pozovem Zlatomira Rašića da se sastane sa predsednicom opštine Jelenom i sa Markom Mladenovićem, kako bi dogovorili projektno partnerstvo u oblasti lovnog turizma. Postavljanjem gdina Zlatomira na čelo Nišavske lovne uprave došlo se do mogućnosti da on okupi kao projektne partnere sva navedena lovna udruženja, a u cilju izgradnje tih udruženja kao projektnih partnera u oblasti lovnog turizma na prostorima kojima gazduje svako Lovno udruženje. Potrebno je staviti na raspolaganje sve ljudske i mateijalne resurse kako bi se došlo do projekata kojima bi se povećala vanpansionska potrošnja svih koji bi učestvovali u ovom obliku turizma na teritoriji opštine Svrljig. Posebno ističem već bratske odnose sa Slovencima i dobre prijateljske odnose sa Bugarskom, kroz saradnju sa gradovima Lom i Vršec, kao osnov za gradnju partnerstva sa tamošnjim udruženjima lovaca, a u okviru projekata kojima se razvija lovni turizam i čuva čovekova okolina od destrukcije. Živeli lovci iz Svljiga!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano