Search
Close this search box.
BOLJA BUDUĆNOST
Broj pregleda

Veći broj dece – uslov za dogradnju vrtića

Podeli sa prijateljima:

Vrtic-dobija-novi-izgled
Predstavnici lokalne samouprave obišli mesto gradnje

Porast rađanja dece i mere koje preduzima opština Svrljig za podsticanje nataliteta već su u ovoj godini urodile plodom.

U vrtiću u Svrljigu upisan je veći broj dece nego lane, pa se tim povodom na objektu vrše mnogobrojne infrastrukturne radnje.

Naime, P.U. ‚‚Poletarac” planira da proširi svoj objekat dogradnjom adekvatnog prostora jer su se po rečima nadležnih stekli uslovi povećanjem broja rođene dece u ovoj maloj, ali veoma značajnoj opštini.

Planira se izgradnja objekga koji će biti površine od oko 110 m2 i koji bi trebao da zadovolji potrebe za smeštaj novih polaznika.

Dogradnjom ovog objekta stvoriće se adekvatni uslovi za veći obuhvat dece na teritoriji opštine Svrljig.

Po rečima nadležnih iz P.U. ‚‚Poletarac” ideja je da se izgrade dve učionice sa pratećim prostorijama kako bi se na taj način izvršio obuhvat oko pedesetak dece koja do sada nisu koristila usluge P.U. ‚‚Poletarac”.


DIREKTOR O RADOVIMA

5a

Direktor P.U. ‚‚Poletarac” Dejan Miletić ističe dda je plan da od polovine juna do polovine septembra 2016. godine budu izvršeni radovi na dogradnji objekta.

‚‚Na ovaj način rešićemo jedan od problema sa kojim se suočavamo u radu. PU ”Poletarac” je bila prinuđena da u radnoj godini 2015/2016 iznajmi jedan prostor kako bi se izvršio obuhvat sve dece predškolskog uzrasta, pa se i pored toga oko petnaestak dece nalazi na listi čekanja”, rekao je Dejan Miletić – direktor PU ”Poletarac”.


(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Natalitet kao prioritet” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Opštine Svrljig, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji porodice, povećanju nataliteta i predstavljanju opštine Svrljig i širem informisanju javnosti o ovom kraju)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano