Search
Close this search box.
SPORT
Broj pregleda

Šahisti ‚‚Zelenog vrha” uspešni na takmičenju

Podeli sa prijateljima:

Šahisti uspešno završili turnir Centralne Srbije i osvojili treće mesto.

Foto: Simple Look
Foto: Simple Look

Od 13. do 16. oktobra 2016. godine Š.K. ‚‚Zeleni vrh” Svrljig učestvovao je na završnom turniru Centralne Srbije – ‚‚Srpska liga” – grupa ‚‚Jug”.

Na takmičenju je učestvovalo 12 ekipa, posle 11 odigranih kola, ekipa šahovskog kluba ‚‚Zeleni vrh” Svrljig sa 22 meč boda i 52 poena osvojila je treće mesto.

Inače, za ulazak u viši rang takmičenja nedostajalo je sportske sreće u mečevima sa direktnim konkurentima, stoji u saopštenju Š.K. ‚‚Zeleni vrh”.

Važno je istaći da su igrači ‚‚Zelenog vrha” –  velemajstor Miroslav Tošić i majstorski kandidat Vojkan Marinković bili najbolji na prvoj i šestoj tabli, s’tim da je majstorski kandidat Marinković sa devet poena iz 11 partija bez poraza u konkurenciji 92 igrača – najuspešniji igrač ‚‚Srpske lige – Jug”.

Na kraju, vredno spomenuti da je učešće u takmičenju uzela i ekipa ‚‚Veteran” iz Svrljiga koja je bila poslednja na tabeli, dok je prvoplasirana ekipa na turniru bila ‚‚Jastrbac” iz Blaca.

5 Komentara

  1. Od kad je Igor postavljen za predsednika šah kluba taj klub cveta. Kad bi bio predsednik opštine pa i nas druge da ogreje sunce, a ne samo šahiste.

  2. tekst je nedovoljno,da kazem,precizan,a odustajem ovde da komentarisem brojne razloge neuspeha Zelenog vrha,iako bi cela prica mnogo drugacije izgledala.Komentarisacu onda kada to budem smatrao za shodno,a gde i kako videcemo,a ima puno toga.Voleo bih da se neinformisana i zlonamerna lica ne bave sahovskim komentarima.Tendenciozni i neobavesteni Svrljizanin bi mogao neki put da se predstavi imenom i prezimenom,kao i da se na pravim izvorima informise o istini i da ne bude vise kritizer,vec ozbiljan kriticar.

  3. i da ne zaboravim ,da su u zadnjem kolu pitana dvojica pohvaljena u komentaru Svrljizanina,ekipa bi bila peta,a upravo prozvana dvojica su doneli trece mesto,jer nisu poslusali da se mec dogovori 4prema4,i mec je dobijen sa 5 prema 3,iako su na 4 table sklopljeni remiji bez igre

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano