Search
Close this search box.
FAO
Broj pregleda

Uskoro stiže pomoć svrljiškim poljoprivrednicima

Podeli sa prijateljima:

U organizaciji FAO-a u Beogradu održana je Konferencija pod nazivom “Predstavljanje dosadašnjih rezultata i daljih planova za pomoć poljoprivrednim domaćinstvima u Srbiji”.

FAO FOND MILIJA MILETIC

Na konferenciji su učestvovali ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević , Gerold Bodeker iz FAO-a i predstavnici lokalnih samouprava koje su učestvovale u programima podrške poljoprivrednicima.

Opštinu Svrljig predstavljali su predsednik opštine Jelena Trifunović, zamenik načelnika Opštinske uprave Ljubiša Stojković, kao i narodni poslanik i odbornik u SO Milija Miletić.

Otvarajući konferenciju Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da je zaključno sa januarom 2016. godine, Organizacija Ujedinjenih Nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) distribuirala značajne količine pomoći za više od 33.000 domaćinstava sa poplavljenih područja.

Milija Miletić je za Svrljiške novine izjavio da naša opština nije pretrpela velike štete od poplava, ali da je tokom 2014. godine poljoprivredi naneta šteta od grada i ledoloma. Po tom osnovu naši poljoprivrednici su dobili vrednu pomoć u vidu 150 tona kvalitetne stočne hrane. Iako se radi o značajnoj količini to nažalost nije bilo dovoljno da se pomogne svim oštećenim poljoprivrednicima, te se sada radi na tome da se pomogne što širem krugu ljudi.

Za pomoć se prijavilo 1650 domaćinstava što je višestruko veći broj od broja prijava u ostalim opštinama u kojima se ovaj program realizuje i trenutno se radi na pronalaženju modaliteta da što veći broj domaćinstava dobije pomoć.

Po informacijama koje smo dobili iz Opštinske uprave prijave su prosleđene organizaciji FAO koja vrši njihovu obradu i rangiranje. Pomoć će biti dodeljena u skladu sa agrotehničkim rokovima, pre vremena planiranog za sadnju odgovarajuće kulture. Sve informacije o vrsti i obimu pomoći, podnosioci prijava će dobiti blagovremeno.

Jedan komentar

  1. Jos jednom je opstinsko rukovodstvo na celu sa Milijom Mileticem narodnim poslanikom pokazalo da se u opstini radi kako treba i za narod.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano