Search
Close this search box.
Četvrti put
Broj pregleda

Plivanje za Bogojavljenski krst

Podeli sa prijateljima:

Najbrži u Bogojavljenskom plivanju za Časni krst na Svrljiškom Timoku bio je Milan Milutinović, nastavnik fizičkog u Osnovnoj školi „Dobrila Stambolić“.

Milan Milutinovic

Njemu je kao nagrada uručen srebrni lanac sa krstom na kome je ugraviran praznik i godina plivanja, a svi učesnici dobili su poklone i blagodarnice.

U trci je učestvovalo 12 plivača, među kojima je bilo najviše Svrljižana, ali i pripadnika Žandarmerije i 63. Padobranske brigade, a najmlađi među njima bio je Dušan Aranđelović (14). Pored pobednika i najmlađeg učesnika, za Časni krst su još plivali Bojan Videnović, Milan Jovanović, Ivan Dokić, Đorđe Videnović, Oliver Milivojević, Nebojša Zdravković, Mladen Videnović, Darko Đorđević, Mladen Stanković i Dragan Stojanović.

Plivanje za Bogojavljenski krst

Plivanje, kome je prethodila liturgija, zdravstveni pregled učesnika u Domu zdravlja i litija, pratio je veliki broj Svrljižana za koje su na keju pripremani čaj i bela kafa.

Predsednica Opštine Svrljig i predsednica Organizacionog odbora „Bogojavljenje 2015“ Jelena Trifunović čestitala je pobedniku i svim učesnicima.

Sve čestitke učesnicima jer su sve ovo hrabri momci kojih je svake godine sve više, što je dokaz da naša omladina i naši ljudi poštuju tradiciju – rekla je Trifunovićeva.

I narodni poslanik Milija Miletić pozdravio je okupljene uz tradicionalni pozdrav „Hristos se javi, vaistinu se javi“, čestitajući svim učesnicima koji su plivali za Časni krst.

U organizaciji ovogodišnjeg, četvrtog Bogojavljenskog plivanja u Svrljigu, znatno boljoj nego prethodnih godina, učestvovali su Crkvena opština Svrljig, Dom zdravlja, Vatrogasno-spasilačka jedinica, JKSP „Svrljig“, Centar za turizam, kulturu i sport, 63. Padobranska brigada i policija, a pokrovitelj je bila Opština Svrljig.

Fotografije možete pogledati na ovom linku.

7 Komentara

  1. Sve čestitke pobedniku i dalje da se takmici sledecih godina ,a posebno predsednici opstine koja je ujedno i predsednica organizacije sve čestitke od Srpske Radikalne Stranke

  2. Slazem se,ovaj nije ni za u livadu,on ce neciju decu da vaspitava a zna se kakav je uostalom,uvlakusa ulizica,uzeo pare od turnira stavio sebi u dzep kupio golfa 4 sredio se.TO da se ispita kako je preko noci zaradio auto koji vredi 4000-5000evra i jos puno toga.I preko noci postao nastavnik ejjj nastavnik.Puno ima koji su zavrsili matematicki fakultet pa ne moze da se zaposle nigde nego rade u prodavnicama,a decko frajer jos u osnovnoj skoli da bude faca tamo,pa ja sam nastavnik dacu tvom detetu 1 zato sto me nece slusati….eee mixo milane ko zna koliko si platio da radis u osnovnoj skoli

  3. brze je plivao dusan sa 14 godina samo nije imao srece krst je otplivao desno od njega pa ga je mixa uhvatio,sledece godine iskida ce ga sa 15 god.pozdrav svim iskrenim ljudima

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano