Search
Close this search box.
ŠK VETERAN
Broj pregleda

Sretenjski turnir u šahu

Podeli sa prijateljima:

U subotu, 15. februara, na Sretenje, povodom tradicionalnog okupljanja šahista na ovaj praznik, u prostorijama Šahovskog kluba ”Veteran”, uz pomoć klubova Šahovskog kluba ”Drajinac” i Šahovskog kluba ”Veteran” održano je brzopotezno prvenstvo Svrljiga.

SK-VETERAN
Na turniru je učestvovalo 15 šahista, koji su po Bergerovom sistemu 15 kola, 5 minuta po igraču svako sa svakim, obeležili ovaj veliki praznik.

Turnir je zvanično otvorio predsednik opštine Svrljig i kandidat za narodnog poslanika Republike Srbije Milija Miletić, povlačenjem prvog poteza u partiji između Batanjca i Petrovića.

Turnir

On je u kratkom obraćanju prisutnima istakao značaj ovakvih sportskih okupljanja i druženja, te pohvalio aktivneosti šahista.

Posle odigranih 15 kola i beskompromisnih borbi prvo i drugo mesto podelili su majstorski kandidati Batanjac Aleksandar i Vojkan Marinković sa po 13 poena koji su i proglašeni pobednicima Sretenjskog turnira.

Treće, četvrto i peto mesto sa po 9 poena osvojili su: Majstorski kandidat Branislav Aleksić, Milenko Petrović i Mitić Radoš, dok je šestu poziciju zauzeo talentovani kadet Nikola Marinković sa 8,5 poena.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

VOJKAN MARINKOVIĆ POBEDNIK TAKMIČENJA