Search
Close this search box.
IPAK CRNA TAČKA?!
Broj pregleda

Udes kod „Razbiglave“

Podeli sa prijateljima:

Juče oko 13.30 časova dogodila se saobraćajna nezgoda kod „Razbiglave“, u kojoj su lakše povređena dva lica. 

skoda

U čeonom sudaru u kome su učestvovala dva automobila, „Škoda fabia“ koja je išla iz pravca Svrljiga, i „Opel vektra“ — karavan iz pravca Niša. Tom prilikom lakše je povređen vozač „fabije“.

Zanimljivo je to da se udes dogodio pre kiše, odnosno po suvom kolovozu, kažu iz policijske stanice u Svrljigu. Ovo je jedan od tri udesa koji su se dogodili danas na putnom pravcu Niš-Svrljig, inače jedini kod Razbiglave.

Uviđaj su u toku popodneva izvršili pripadnici PU Niš – policijske stanice u Svrljigu.

Učestvovati u saobraćaju danas je rizičnije nego ikada. Saobraćaj danas je jačeg intenziteta nego ranije. Na svim putevima više je automobila, motociklista, biciklista i pešaka. Svi učesnici u saobraćaju izloženi su riziku od saobraćajnih nesreća, što zbog sopstvene nepažnje i nepažnje drugih, loših vremenskih uslova, klizavih i loših puteva ali i nezaštićenih i adekvatno neobeleženih mesta gde se nesreće dešavaju. Saobraćajne nezgode se, prema mnogim statistikama, najčeće dešavaju u naseljenim mestima.

slika

U Svrljigu, na magistralnom putu B14, nalazi se mesto „Razbiglava“ sve „popularnije“ po broju saobraćajnih nezgoda.

Zoran Pejović, zamenik komandira Policijske stanice u Svrljigu, na sastanku lokalnog Saveta za bezbednost, održanom u maju ove godine, rekao je da je na ovoj deonici je u toku prethodne godine povređeno deset lica, od kojih je četiri završilo sa teškim telesnim povredama.

Prema rečima Lidije Pavlović, portparola PU Niš, na ovom mestu se tokom protekle godine dogodilo jedanaest, a od početka 2013. godine devet saobraćajnih nezgoda. Na pitanje kako rešiti ovaj gorući problem svih Svrljižana i putnika koji prolaze kroz Svrljig ona je odgovorila da za sada policajci patroliranjem pod rotacijom preventivno deluju i usporavaju saobraćaj prilikom kiše i loših vremenskih uslova na ovoj deonici puta.

Sa današnjim udesom broj saobraćajnih nezgoda na ovom mestu popeo se na jedanaest.

Autor: Milena Nikolić
Foto: M. M.

5 Komentara

    1. Regionalni putevi su u nadleznosti puteva Srbije ili u nadleznosti republike (SPS, SNS), javi se njima. Bez tuzbe ima da te nadoknade… E moj ti, kad bi svaka buba med brala, bumbar bi… tuzio opstinu…
      Danilo je u komentaru resio celu zavrzlamu ovde, podrzavam!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano