Search
Close this search box.
KK ''SVRLJIG''
Broj pregleda

Otvoreni ”Dani košarke”

Podeli sa prijateljima:

U Svrljigu su juče počeli ”Dani košarke”, a zvanično ih je otvorio narodni poslanik Milija Miletić.

KK-Svrljig

Dvadeset četiri ekipe iz cele Srbije takmičiće se po prvi put u košarci u Svrljigu. Od toga svoje košarkaško umeće na terenu pokazaće 12 ženskih i 12 muških ekipa – u kategorijama mlađi pioniri i pionirke.

Igro Radivojević trener KK ”Svrljig” pozdravio je prisutne ljubitelje košarke, dečicu koja su pristigla iz svih krajeva Srbije, predstavnike Košarkaškog saveza, predstavnike lokalne samouprave i privrednike koji su nesebično pomogli u održavanju manifestacije.

pozdrav

Očekujem da ovo bude zdrava atmosfera da košarku u Svrljigu podignemo na viši nivo, pre svega žensku košarku. Što se tiče manifestacije, obećavama vam da će naredne godine učešće uzeti bar tridesetak ekipa od kojih će deset biti iz bivše SFRJ, poručio je Radivojević.

Narodni poslanik Milija Miletić otvarajući turnir poručio je prisutnima da je iz Beograda sa Skupštine došao da pozdravi svrljišku dečicu i njihove drugare koji su došli da se takmiče u jednoj maloj ali najlepšoj opštini u Srbiji.

gledaoci

Svrljig će naredna tri dana ugostiti oko 300 dece iz cele Srbije i to me zaista raduje. Opština Svrljig i KK ”Svrljig” trudiće se da budu više nego dobri domaćini. Vredno je spomenuti da smo u postupku javne nabavke za završetak višenamenske sportske hale, te ćemo na taj način dodatno pospešiti sport u našoj opštini. Pozdravljam vas sve i želim fer plej igru, poručio je Milija Miletić.

O značaju sporta i održavanju manifestacije govorio je i Borivoje Petković – opštinski većnik zadužen za sport.

Ovim smo pokazali da su deca naša budućnosti i to u pravom smislu reči da to jesu, kaže Petković.

Inače, na manifestaciji koja će trajati do četvrtka (18.06.2015.) učestvuju ekipe iz Svrljiga, Niša, Kladova, Beograda, Leskovca, Bele Palanke, Zaječara..

Jedan komentar

  1. Ovi Dani košarke u Svrljigu su najbolji dokaz kako se može kroz sport povećati vidljivost Svrljiga u ovoj ali i drugim zemljama. Očekujem da se putem medija, a prvenstveno ovih Svrljiških novina informacija o ovoj košarkaškoj budućnosti Srbije proširi do i poslednje srpske zajednice u zemlji i dijaspori. Čestitam onima koji su sve ovo organizovali i pozivam ih da se sledeće godine potrude da to postanu internacionalni dani košarke u Svrljigu. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano