Search
Close this search box.
U Svrljigu
Broj pregleda

Kupališni kompleks kao u Babušnici ?

Podeli sa prijateljima:

Po najavama čelnih ljudi opštine Svrljig, kupališni kompleks u Svrljig trebao bi biti sličan Babušničkom.

bazen svrljig

Kako je predhodnih dana najavljeno na gradilištu sportskog centra  ”Pastirište” , po dimenzijama, kupališni kompleks u Svrljig bi trebao da bude sličan Babušničkom koji dnevno primi i do 2000 ljudi.

Prvi i nezibežan korak je rešavanje vodenične vade. Ostalo je još stotinak metara do završetka ovih radova, nakon čega dobijamo mogućnost da uđemo u postupak urbanizacije i izgradnje bazena, rekao je predsednik Miletić prilikom obilaska radova.

bazen u Svrljigu

On je dodao da će bazen biti izgrađen na pravom mestu, jer bi u sklopu sportsko rekreativnog centra, pored postojećih terena bili izgrađeni novi tereni za tenis ili možda odbojku.

Želimo da aktiviramo mlade ljude, da se bave sportom i žive zdravo. Naše mesto je predodređeno za dobre stvari, težimo ka tome da ih i obezbedimo, naglasio je Miletić.

Prednost je što je u neposrednoj blizini i svrljiški Dom zdravlja. Pa bi pored spasioca koji bi trebao brinuti o kupačima,  na bazenu bio i  jedan lekar, koji bi brinuo o zdravlju kupača, što je slučaj u Babušnici. Takođe, ukoliko uskoro bude otvoren i gerontološki centar, koji je planiran za ovu godinu,  ovaj projekat bi bio multifunkcionalan, odnosno višenamenski i služio bi svim građanima.

Pored Svrljižana koji bi u budućnosti koristili bazen za odmor, kupanje i uživanje, raste  interesovanje kod sportista-plivača koji žele da aktiviraju plivačke klubove, ali i kod naših komšija iz obližnjih opština i gradova, koji redovno posećuju Svrljig u dane kada se održavaju razne manifestacije.

Uskoro će za posetu imati razlog više.

5 Komentara

  1. Ako se ovo, daj Boze zavrsi kako kazete i planirate, porodica moja i ja bicemo bam veliko zahvalni, sto ce biti najblize dostupno uzivanje, opustanje, relaksacija i rekreacija kakvu su Svrljizani samo mogli sanjati ili potrositi dosta vremena i novca iz kucnog budzeta,koji je za vise nas mali, da bi smo otisli do susednih opstina i priustili tako nesto. Svaka vam cast Milija ako ispunite isplanirano.

    1. Bice to gruba slika!! Od tvoje inicijative mali broj njih ce imati neku vajdu (parada ponosa i tome slicno). Ali ako imas neku zensku zamenu, to bi vec bilo prijatnije i prihvatljivije za mnoge.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano