Search
Close this search box.
Broj pregleda

Lisice haraju Svrljigom! Ovo je novi slučaj!

Podeli sa prijateljima:

Internet portal ”Svrljiške novine” pisao je o lisici koja se bukvalno sprijateljia sa ljudima u jednom seoskom domaćinstvu, ali danas smo došli do saznanja da postoje i ”gradske lisice” koje posećuju i domaćinstva u samom Svrljigu.

Lisica u Svrljigu, foto: S.V.A.
Lisica u Svrljigu, foto: S.V.A.

Naime, reč je o porodici koja živi u ulici Vojsilava Krajnovića na čija vrata svake večeri, u protekle tri nedelje, zakuca lisica koja se bukvalno odomaćila u ovoj kući.

Domaćini kažu da lisica ne plaši ljude, nije agresivna, ali je tačna jer se svakog jutra između 2 i 3 sata pojavljuje u dvorištu.

Mogući povod dolaska lije je što porodica u dvorištu čuva dva ukrasna pileta koja su zatvorena u kavezu.

Svake večeri ostanem budna do kasno u noć zbog posla kojim se bavim i čujem je po noći kako lupa ispod prozora. Dok je trajalo lepo vreme, prozor je često bio otvren, čuje zvuke upaljenog televizora, priču, ali se ona ne plaši, dolazi i gleda ukrasne piliće koji su osigurani u kavezu, kaže S.V.A. za naš portal.

Ona dodaje da je čak jedne večeri izašla napolje da vidi da li će lisica pobeći, ali je ustvari ona pobegla od lisice, priča S.V.A. kroz smeh.

Inače, ovo je još jedna zanimljiva priča iz našeg Svrljiga. Ukoliko i vi imate sličnu ili neku zanimljivu priču, slobodno nas kontaktirajte putem mejla [email protected] ili putem fejsbuk stranice: https://www.facebook.com/svrljig/

NAJNOVIJE NA PORTALU

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano