Search
Close this search box.
SVETI SIMEON
Broj pregleda

Obeležena slava svrljiških pčelara

Podeli sa prijateljima:

U nedelju, 14. septembra, predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović prisustvovala je obeležavanju druge pčelarske slave Udruženja pčelara Svrljig.

Slava pcelara

Na dan Svetog Simeona, rezanje kolača i svečanim ručkom obeležena je druga slava svrljiških pčelara. Domaćin slave bio je Dragan Stevanović iz Niševca, a kolač za narednu godinu preuzeo je Milomir Antonijević, takođe rodom iz Niševca.

Na proslavi dana svrljiških pčelara, pored mnogobrojnih zvanica, i samih pčelara prisustvovala je i predsednica svrljiške opštine Jelena Trifunović.

Pčelari
Udruženje pčelara Svrljig

Pozdravljajući prisutne Trifunovićeva je naglasila da opština Svrljig zahvaljujući pčelarima i broju košnica zauzima veoma bitno mesto u pčelarstvu na jugu Srbije, što je još jedan prirodni potencijal.

Vredno je istaći da su svrljiški pčelari prošle godine nagrađivani veoma bitnim nagradama koje dodeljuje ”Api kultura Centineze”, italijanska firma iz oblasti Toskane za otkup meda – druga po veličini u Italiji.

Oni su nagradili najvećeg izvoznika bagremovog i suncokretovog meda Zorana Radosavljevića iz Svrljiga i proizvođača najkvalitetnijeg bagremovog meda Bojana Petrovića iz Niševca.

Jedan komentar

  1. Čime je opština Svrljig pomogla pomenute izvoznike meda ???. Molim vas dragi sugradjani gde u svrljiškoj privredi i preduzetništvu ima još izvoznika, šta se još izvozi sa teritorije ove opštine???. U svakom slučaju čestitam slavu pčelarima i želim im što bolji rad na organizovanom nastupu u inostranstvu, a pre svega da se uvaćava njihov proizvod – med, na svo zadovoljstvo domaćih i stranih potrošača.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano