Search
Close this search box.
5000 REGISTROVANIH KOŠNICA
Broj pregleda

Dan pčelara u Svrljigu i 40 godina Udruženja

Podeli sa prijateljima:

Udruženje pčelara Opštine Svrljig u subotu, 14. septembra, na hrišćanski praznik Sv. Simeon obeležilo svoju slavu i 40 godina od postojanja.

PCELARI

Svrljiško Udruženje pčelara posluje u sastavu Saveza pčelarskih udruženja Srbije i broji oko 70 članova sa kapacitetom od 5000 košnica. Na proslavi dana svrljiških pčelara, pored mnogobrojnih zvanica i samih pčelara prisustvovali su i predsednik Opštine Svrljig, Milija Miletić, predsednica SO Svrlig, Jelena Trifunović, predsednica Udruženja Mirjana Milićević, predsednika Skupštine Udruženja Dragan Bogdanović i pčelari iz obližnjih opština i gradova.

dan-pcelara

Veoma je bitno da u narednom periodu Opština Svrljig ima veći broj pčelara i košnica. Kao što znamo veliki broj naših sugrađana ima životnu egzistenciju upravo od pčelarstva tako da ćemo mi kao Lokalna samouprava iz Fonda za razvoj poljoprivrede pokušati da pomognemo u skladu sa mogućnostima zakonske regulative svim pčelarima Svrljiga, – kazao je predsednik Opštine Milija Miletić.

Zoran Radosavljević – Čače, na čijem je imanju i priređen skup, poseduje 1350 košnica i pored porodice, nekoliko radnika aktivno radi na pčelinjacima.

Zoran

Drugi zadatak posle očuvanja porodice nam je pčelarstvo i uzgajanje životinja, – istakao je pčelar Zoran Radosavljević – Čače iz Svrljiga.

Na prvom okupljanju prisustvovao je i veteran svrljiških pčelara, Miodrag Antonijević (85), najstariji pčelar koji aktivno radi na svojim pčelinjacima i ima blizu 200 košnica.

Miodrag-Antonijevic-pcelar

I dan danas, sa štapom u ruci, obavlja sve pčelarske poslove i glava je svoje porodice.

Ovo je naš porodični posao i držaćemo ga se još dugo godina, – kaže Miodrag Antonijević.

Pčelarstvo ima određenu perspektivu a u Svrljigu relativno mladi ljudi započinju ovaj posao, kao porodični biznis. Inače, Srbija u Evropi ima jedan od najkvalitetnijih meda, pogotovu od bagrema i livadskog.

imanje

Predstavnici Udruženja poželeli su svojim kolegama dobre medne godine i još bolju međusobnu saradnju.

2 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano