Search
Close this search box.
Broj pregleda

Regionalni prostorni plan

Podeli sa prijateljima:

tablaop

Zamenik predsednika opštine Svrljig, Dobrivoje Stojanović primio je predstavnike Zavoda za urbanizam Niš sa kojima je razgovarao o početnim aktivnostima na izradi regionalnog prostornog plana za područje Nišavskog, Topličkog i  Pirotskog upravnog okruga.

Bitno je da se već na startu uključe sve strukture vezane za ovu oblast jer je reč o dokumentu bez koga ne može da se radi u narednih 15 godina što je period planiranja.

U prvi mah dogvorili smo se o načinu  rada i kordinaciji opštinskih službi sa predstavnicima Republičke agnecije za prostorno planiranje i Zavoda za urbanizam Niš, kojima će mo dostaviti naše viđenje planova i potreba u razvoju opštine u narednih 15 godina.

Stručnjaci će preciznije odrediti zadatke ali već na prvom sastanku kao ideja predloženo je sagledavanje Popšice kao turističke destinacije, potom rešavanje problema vodosnabdevanja, prečišćavanja otpadnih voda, regionalne deponije, gradnja mini hidroelektrana i sličnih poduhvata, rekao je posle sastanka zamenik predsednika opštine Svrljig Dobrivoje Stojanović.

Sastanku su u ime Zavoda za urbanizam prisustvovali inženjeri – mr. Dejan S.  Stojanović i Aleksandar Ristić a u ime opštine Svrljig, pored zamenika Stojanovića, direktori javnih preduzeća i opštinskih stručnih službi.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano