Search
Close this search box.
PERIŠ
Broj pregleda

Po četvrti put održana manifestacija ”Ne zaboravi svoje ognjište”

Podeli sa prijateljima:

Kulturno-zabavna i turistička manifestacija ”Ne zaboravi svoje ognjište” održana je po četvrti put u selu Periš, na mestu zvanom ”Ostrc”.

Ne-zaboravi-svoje-ognjiste

Kao i proteklih, tako i ove godine manifestacija je okupila veliki broj žitelja ovog, ali i ostalih okolnih sela, te je na taj način po četvrti put ostvaren cilj organizovanja ”Ne zaboravi svoje ognjište” i povratak rođenih Perišanaca u rodno selo.

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Jelena Trifunović, a prisutne je pozdravio narodni poslanik Milija Miletić.

Drago mi je da su ljudi u selima organizovani i da pokušavaju da na bilo koji način ožive selo. Pozivam vas da uzmete učešće u manifestacijama koje nas očekuju narednih meseci, među kojima je najveća ”Belmužijada”, poručila je predsednica opštine Jelena Trifunović.

J.T.-Peris

Ove godine novina u organizaciji je takmičenje u kucanju Uskršnjim jajima, kao i izlaganje suvenira i prodaja na štandovima.

Publici su se predstavili članovi KUD “Svrljig“ predvođeni koreografom Duškom Živanovićem, sa igrama iz svrljiškog ali i iz ostalih krajeva Srbije.

Jedan komentar

  1. Svaka čast za izlaganje suvenira i njihova prodaja na štandovima. To je pravi put za one koji su dobri u toj proizvodnji i plasmanu, a kroz borbu na tržištu kao što su ovakve manifestacije iskristalizovaće se oni najbolji za ovogodišnju jubilarnu Belmužijadu. Živeo Svrljig!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Turistička razglednica Svrljiga i blizina Stare Planine