Search
Close this search box.
U najavi
Broj pregleda

Smenjuju odgovorne za neprohodnost puteva?

Podeli sa prijateljima:

Najviše prijava zbog lošeg održavanja saobraćajnica, odnosno neočišćenog  snega, stiglo je iz svrljiškog sela Izvor. Tim povodom najavljene su smene i sankcije nadležnih i odgovornih lica.

Milija i Ljubisa

Naime, tik što je prijava stigla, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić nije oklevao već je odmah sa svojim zamenikom Ljubišom Stojkovićem obišao sve putne pravce i put prema selu Izvor.

Zanimljivo je to što je kamion koji je zadužen za tu relaciju otišao neposredno pred predsednikov obilazak, a  od snega se nije moglo proći u tom pravcu.

Nalazimo se na delu lokalnog puta na skretanju sa regionalnog prema Belinju, Izvor, Burdimo, Tijovac i Bučum. Zatekli smo neočišćene saobraćajnice.Ispred nas je otišao kamion, pre desetak minuta, a sada su tačno 18:40. Celog dana juče i danas ovde nije čišćeno.  Ja mogu kao komandant štaba za vanredne situacije i kao predsednik opštine, isto kao što je premijer Dačić rekao u svom obraćanju javnosti, da će odgovorni u ovakvim slučajevima biti sankcionisani i biti smenjeni, rekao je Miletić.

Inače, čišćenje i održavanje puteva na celoj teritoriji opštine je pod ingerencijom lokalne samouprave. Činjenično stanje  ukazuje da je blizu hiljadu ljudi zavejano u selima u pravcu Izvora, i sasvim je opravdano izazvana burne reakcije svrljiškog rukovodstva.

sneg
Arhivska fotografija

Očigledno da je ovo početak i nagoveštaj budućih smena odgovornih lica koji su zaposleni u javnim preduzećima koja su zadužena za čišćenje snega.

Ja ću stvarno kao predsdnik opštine iskoristiti svoj autoritet da sve one koji su odgovorni za ovo što nije urađeno budu sankcionisani i da u narednom periodu slično ne dešava, naglasio je Miletić.

Ideja je da u narednom periodu Savet Mesne zajednice svakog sela obezbedi adekvatnu mašinu i opremu za razčišćavanje snežnih nanosa.

Mi ćemo ovbezbediti za te ljude dizel gorivo i ono što je potrebno da oni to sami rade. Kroz taj rad oni mogu biti na neki način i nagrađeni od Saveta Mesne zajednice, jer smo u budžetu za 2012. i 2013. godinu predvideli sredstva i za takve namene, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić i iskoristio priliku da se izbini svim žiteljima opštine do kojih nije došla mašina za čišćenje puteva.

 

9 Komentara

    1. Jos jedan titov pionir bulazni… Do pre nekoliko godina SVA sela su ostajala odsecena od Svrljiga do kraja marta meseca. Samo do tog jednog sela da ciste sada redovno VELIKI je boljitak i napredak u odnosu na ono sto je bilo pre!!!
      A mozda treba da prepisu malo i od ovih najkulturnih, najpametnijih, najsposobnijih, pa da rade kao oni…
      http://www.kurir-info.rs/dilasovu-ulicu-ciste-za-druge-ih-bas-briga-clanak-560997
      Tako to rade svemoguci ovi tvoji, zuti, ridji, ne znaju ni oni sami koji su…

  1. zar je čišćenje ulica ako vozilo prođe ulicom sa podignutim raonikom, dali neko proveri pravo stanje na terenu posle prolaska ‘‘čistača‘‘?

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano