Search
Close this search box.
Broj pregleda

Prva sednica saveta za zapošljavanje

Podeli sa prijateljima:

sa sednicice SavetasNovoosnovani Savet za zapošljavanje opštine Svrljig održao je danas  svoju prvu, konstutivnu sednicu na kojoj je  usvojen Nacrt lokalnog akcionog plana zapošljavanja na teritoriji opštine Svrljig u 2011.godini i razmatrane inicijative za konkurisanje kod Nacionalne službe za zapošljavanje za subvencioniranje odredjenih projekata.

Pri konstituisanju za predsednika saveta izabran je predsednik opštine Milija Miletić i verifikovani su mandati članova. Za članove saveta na preporuku Opštinskog veća izabrani su  Milanče Kostić, koordinator Kancelarije za loklani ekonomski razvoj Opštinske uprave opštine Svrljig, Nila Milošević, savetnik u Odeljenju za posredovanje Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Niš, Dragica Ristić predsednica Udruženja ,,Mreža,, u Svrljigu, Lalica Milosavljević ispred NVO – Udruženje žena ,,Etno forum,, Svrljig i Saša Miljković, predsendik sindikata ,,MIN-DIV,,Svrljig.

Ha prvom sastanku pokrenuli smo inicijativu za konkurisanje projektima kod Nacionalne službe za zapošljavanje koje je reklo bi se najbolnija tačka naše sredine pošto na berzi rada imamo oko 2 500 nezaposlenih sugrađana. Za konkurisanje je najbitnije odreditiprioritetne projekte i prema našoj proceni u ovom trenutku to bi bili – ,,Prva šansa,, za ukuljučivanje pripravnika i za nas takodje veoma interesantna oblast javnih radova.

Haše učešće u finasiranju ovih projekata prema konkursu može da bude do 49 0dsto ali kao siromašna i nerazvijena opština verujemo da je realna procena da učestvujemo sa 30 odsto sredstava. Nacrtom loklanog akcionog plana za zapošljavanje predvidjamo tri miliona dinara pa je za očekivati da za projekte imamo devet miliona sa učešćem nacionalne službe za zapošljavanje, rekao je predsednik saveta i opštine Svrljig Milija Miletić.

Nila Milošević, kao član saveta a i ispred NSZ takođe je sugerirala da projekti moraju biti realni potrebama i mogućnostima opštine i saglasila se da je problem zapošljavanja mladih  gorući a javni radovi neophodnost uz opasku da je za početak u 2011.godini važno ovim projektima ,,probiti led,, a potom koristeći iskustvo drugih opština nastupati agresivnije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano