Search
Close this search box.
SRBIJA
Broj pregleda

Pay Pal u Srbiji konačno

Podeli sa prijateljima:

Foto:  Mondo
Foto: Mondo

PayPal je danas ponovo omogućio naplatu putem ovog servisa, što znači da korisnici iz Srbije konačno mogu da uživaju u njegovom punom kapacitetu. Ovu vest prenela se putem društvenih mreža, a da li je, kao prethodni put, samo reč o lažnoj informaciji, Blic je kontaktirao Zorana Torbicu iz Centra za razvoj interneta.

“Testirali smo i uverili se da PayPal funkcioniše za fizička lica, za pravna još nismo sigurni. Ovo je fenomenalna stvar i novi zamah za fizička lica, mikro i srednja preduzeća, jer sada mogu da primaju i šalju novac bez problema. Zakon i podzakonska akta sada moraju da se promene kako bi se pojednostavila procedura slanja i primanja robe preko interneta, jer nema poente ako smo skuplji u odnosu na druge zemlje. Upravo ćemo o tom problemu uskoro pričati na konferenciji Nova energija, na Kopaoniku” – rekao je Torbica za Blic.

Pejpal je u Srbiji počeo da posluje u aprilu 2013. godine, a u julu ove godine omogućeno je da rezidenti preko tog servisa vrše naplatu iz inostranstva i plaćanje prema inostranstvu u devizama. Iako se o tome dugo pričalo, ovaj servis u svoje valute još nije stavio dinare.

Izvor: Istmedia, Blic; Foto: Mondo

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano