Search
Close this search box.
Svrljiškom Domu zdravlja
Broj pregleda

Donacija Japana Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Juče je u Beogradu u Vladi Srbije, potpisan sporazum o donaciji japanske Vlade opštinama Svrljig i Doljevac u visini od 174 000 evra.

dr-Budimovic

Naime, reč je o donaciji Vlade Japana domovima zdravlja u Svrljigu i Doljevcu u visini od 174 000 evra, od kojih Svrljigu pripada 86 000 evra.

Ova sredstva puno znače našem Domu zdravlja i pacijentima sa područja Svrljiga. Zahvalni smo ambasadi i narodu Japana na pomoći u nabavci opreme i sredstava za zdravstevnu zaštitu. Dobijena sredstva iskoristićemo za kupovinu jednog sanitetskog vozilo sa kompletnom opremom za reanimaciju i jednog terenskog vozilo, kao i više medicinskih uređaja, opreme i materijala – rekao je dr Budimović zahvaljujući na donaciji.

Kazuaki Kameda, otpravnik poslova japanske ambasade, izrazio je uverenje da će ova donacija doprineti poboljšanju zdravstvene zaštite naših sugrađana i još boljim odnosima Japana i Srbije.

Za poboljšanje života ljudi u  Srbiji, Vlada Japana do sada je donirala sredstva za 144 projekta iz oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite – kazao je u svom obraćanju gospodin Kazuaki.

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, zahvalio je japanskom narodu na donaciji koja stiže u Svrljig a namenjena je ulaganju u  zdravstvo.

212121

Potpisivanju su prisustvovali i predsednica SO Svrljig Jelena Trifunović i pravobranioc Opštinske uprave Danijela Budimović.

3 Komentara

  1. Пуно хвала Јапну на донацији, а сад како ће поделити паре то се незна, пошто у дому здрвлја има један ултразвук и притом заказују прегледе месецима унапред, а плаћају приватног лекара из Ниша да прегледа на том апарату. Сигурно тако мисле да плаћају приватне лекаре са стране од пара из донације, како ли је успео преводиоц да преведе чумелине речи јапанцу, сигурно је било све сем падежа.

    1. Ali tvoje reci NIKAD i NIKOME niko nece prevoditi, zar ne velikanu Svrljiga!!!???!!! Ovu sliku sa amblemom vlade srbije mozete samo ovako u novinama da gledate!!!!! Koliko ga vi omalovazavate on toliko vise napreduje i siri glas obicnog coveka iz unutrasnjosti… Samo napred!!!!

  2. Svaka čast za donaciju Japana, nije to mala stvar dobiti pare od njih, vrlo su zahtevni i ukoliko ih neko prevari momentalno prekidaju saradnju. Pomoćnicu ambasadora Japana i ambasadora sam upoznao na jednom seminaru u Beogradu dok smo vežbali aikido, redovno daju godišnje donacije aikido savezu kao i za širenje japanske kulture.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano