Obustava železničkog saobraćaja na pruzi Niš-Zaječar

Ukupan broj pregleda:

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je da se obustavi železnički saobraćaj na pruzi Niš-Zaječar do završetka rekonstrukcije ove pruge.

Rekonstrukcija pruge, foto ilustracija, Svrljiške novine, foto: M.M.
Rekonstrukcija pruge, foto ilustracija, Svrljiške novine, foto: M.M.

Odluka je doneta zbog bezbednosti stanovnika svih naselja u čijoj blizini prolazi teretni železnički saobraćaj, imajući u vidu da su se za kratko vreme dogodila tri iskliznuća vagona na deonicama ove pruge.

Nalažemo direktorima železničkih preduzeća da hitno podnesu izveštaj o svim detaljima događaja koji su mogli da ugroze bezbednost građana. Od železničkih kompanija očekujemo da se izvine građanima Srbije, a pre svega stanovnicima Jasenovika, gde su se dogodila dva iskliznuća vagona.

Ministarstvo insistira i zahteva da se utvrde sve činjenice u vezi sa iskliznućima vagona na pruzi Niš-Zaječar i ispita odgovornost svih učesnika. Takođe, Ministarstvo traži od Direkcije za železnice da proveri valjanost licenci svih operatera.

Izvor: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije

Povezano

2 Komentari

  • Dokle bre vise?!!

  • Dobro razumem i to je na svoje mesto. A sta da rade nestani,sela Palilule Meci Do Varoš Miljkovac i Topla.Im Taxi.ali.nemoze svako da ga plati.Ovim ljudima treba pomoći???

    5
    2

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *