Search
Close this search box.
41. SKUPŠTINA SKGO
Broj pregleda

Ravnomeran razvoj svih delova Srbije

Podeli sa prijateljima:

Stalna konferencija gradova i opština, na 41. skupštini, dobila je novog predsednika. U narednom periodu SKGO će voditi grad Niš, u čije ime će na čelu organizacije biti prof. dr Zoran Perišić, gradonačelnik ovog grada.

01-skgo

Na 41. skupštini SKGO u ime opštine Svrljig prisustvovali su predsednik opštine Milija Miletić, njegov pomoćnik Marko Mladenović i većnik Iva Antić.

Perišić je članovima Skupštine Stalne konferencije gradova i opština obećao da će se truditi da sve postulate rada ove institucije koja postoji već 60 godina sprovodi na pravi način, da neće imati miljenike, kao i da će obezbediti jednak i ravnomeran razvoj svih delova Srbije.

U ovoj godini, kada Stalna konferencija gradova i opština puni 60 godina, moramo da nađemo što više načina da u ovako osiromašenim budžetima pomognemo jedni drugima – ocenio je Perišić.

Do sada je predsednik Stalne konferencije (SKGO) bio prvi čovek Paraćina Saša Paunović (DS). Mandat predsednika traje 2 godine.

Stalna konferencija gradova i opština ove godine slavi 60 godina postojanja, a njen prvenstveni cilj je, kako se navodi u “Misiji”, da zastupa interese i podržava razvoj i unapređenje lokalne samouprave kroz zajedničko delovanje članstva.

Suljeman-Ugljanin

Nakon skupštine predsednika opštine Svrljig i njegove saradnike primio je ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

2 Komentara

  1. I naravno prepametni, prepodobni, najlepsi i najpametniji Perisic. Sve funkcije prepustite ovom coveku, jer niko nije sposoban da bilo sta na ovom svetu bolje obavlja od njega.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano