Search
Close this search box.
Broj pregleda

Održana 16. izložba ovaca

Podeli sa prijateljima:

Dobitnici nagrada

Danas je na Sportskom poligonu ,,Pastirište,  u Svrljigu, u oragniazciji Fonda za poljoprivredu opštine Svrljig, održana tradicionalna Opštinska smotra ovaca.  Uprkos kiši smotri je prisutvovalo dvadesetak  stada sa preko stotinu ovaca.

‚‚Želim da zahvalim našim ovčarima što su uprkos kiši došli na smotru da prikažu naše autoktono blago-svrljišku ovcu. Kao brend našeg kraja svrljiška ovca će naći svoje mesto na tržištima Evropske unije i Rusije a mi će mo sa svoje strane, kao opština, učiniti maksimalne napore da ojačamo i poboljšamo status ovčarstva u ovom kraju.Budućnost našeg kraja je u jačanju poljoprivrede uopšte a posebno ovčarstva te mlekarstva i proizvoda od mleka-sira i nadaleko poznatog  ,,belmuža,,. Zato apelujem na sve žitelje naših sela da zajedničkim naporima revitalizujemo i kroz subvencije koje daje opština i država Srbija oživimo naše ovčarstvo i poljoprivredu uopšte. Pobednicima ove smotre čestitam i želim još bogatija i lepša stada, rekao je predednik opštine Svrljig Milija Miletić, pozdravljajući svrljiške ovčare‚‚.

Nagrade najboljiim ovčaira dodelila je član Opštinskog veća – Tanja Lazarević.

Prvu nagradu u kategoriji dviski dobio je Hranislav Jovanović iz Plužine, u kategoriji ovaca prvonagradjeni  je  vlasnik stada Hrane Despotović takodje iz Plužine. Sa najvećim stadom od preko stotinu ovaca nagradu je dobio Srdjan Vasić iz Beloinja a posebnu nagradu u kategoriji ovnova dobio je vlasnik stada Ivica Savić iz Svrljiga.

Pobednicima – za prvo, drugo i treće mesto, dodeljene su novčane nagrade. Pored 18 ovčara na smotri su prikazana i dva stada koza – vlasnika  Dejana Mitića iz Prekonoge i Dalibora Jovića iz Svrljiga.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

VIŠE IZLAGAČA NEGO PROTEKLIH GODINA