Search
Close this search box.
ONO PO ČEMU NAS PREPOZNAJU
Broj pregleda

Priznanja za svrljiške rukotvorine

Podeli sa prijateljima:

Izrađivači rukotvorina iz Svrljiga pokupilo je pregršt nagrada na 43. Međunarodnoj izložbi rukotvorina i kolekcionarstva (MIRK) održanoj od 1. do 6. maja u Bačkoj Palanci.
Gorska-vila

Na tradicionalnoj manifestaciji ove godine učestvovalo je više od četiri hiljade izlagača, među kojima su bili predstavnici opštine Svrljig iz Udruženja „Gorska vila“.

Svih četiri učesnika nagrađeni su priznanjima: Stefanović Emina zaslužila je posebno priznanje za očuvanje baštine, prvo mesto za tradicionalni vez, drugo mesto za građanski vez, prvo mesto za heklanje, prvo mesto za pletenje i prvo mesto za tkanje kao i prvo mesto za suvenire – liciderska srca. Vasić Aanica dobila je nagradu za tkanje, dve druge nagrade za građanski vez i prvo mesto za pletenje dok je Jovanović Marina osvojila prvo mesto za suvenire. Posebnu pažnjui  interesovanje javnosti izazvali su prirodni sapuni dr Jevtić Dalibora iz Svrljiga, za koje je ujedno osvojio prvo mesto na ovom takmičenju.

kod-predsednika

Tim povodom sve izlagače je pozdravio i poželeo puno uspeha na daljim takmičenjima predsednik Opštine Milija Miletić.

Imamo ljude koji prezentuju našu Opštinu u najboljem svetlu. Na ovomtakmičenju, među 1200 učesnika, ostvareni su zaista dobri rezultati, i mi kao Lokalna samouprava uvek smo spremni da pomognemo Udruženjima svih žena preko raznih projekata koje raspisuje Opština, istakao je Miletić čestitajući učesnicima.

U narednom periodu cilj bi trebao biti plasiranje domaćih proizvoda na strano tržište, narodnih rukotvorina, etno motiva ali i preparata ka što je sapun koji se izrađuje od prirodnih biljaka a proizovdi se u Svrljigu, zaključeno je na jučerašnjem prijemu.

Milija-Miletic

Na kraju bitno je reći da svesrdnu pomoć prilikom učestvovanja na ovoj manifestaciji Svrljižani su dobili od gospođe Jablanović Momirke, predstavnice Udruženje građana Medijana Niš i njenih saradnika.

Inače, drugi deo takmičenja održava se krajem septembra u Budimpešti a najuspešniji će dobiti majstorska pisma pečatirana zlatnim pečatom.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano