Search
Close this search box.
Broj pregleda

KOŠARKA: Istorijski uspeh svrljiških košarkašica

Podeli sa prijateljima:

Košarkaški klub ”Svrljig” plasirao se na državno prvenstvo nakon što je savladao ŽKK ”Bor”  rezultatom 75:58 u utakmici Kvalitetne ženske lige jugoistocne Srbije – MK II stepena.

Košarkašice - ponos Svrljiga i svrljiškog sporta, foto: Privatna arhiva
Košarkašice – ponos Svrljiga i svrljiškog sporta, foto: Privatna arhiva
Košarkašice - ponos Svrljiga i svrljiškog sporta, foto: Privatna arhiva
Košarkašice – ponos Svrljiga i svrljiškog sporta, foto: Privatna arhiva

Ovom pobedom KK ”Svrljig” potvrdio je prvo mesto u grupi II stepena Kvalitetne ženske lige jugoistočne Srbije, što direktno omogućava Svrljižankama da po prvi put u istoriji svrljiške košarke odu na Državno prvenstvo i da se takmiče rame uz rame sa košarkašicama Crvene zvezde, Partizana, Radivoja Koraća, Proletera i KK Kraljeva.

Najbolje šest ekipe iz Srbije među kojima je i KK ”Svrljig” boriće se za tron i titulu prvenstva u Beogradu početkom maja 2018. godine.

Trener svrljiških košarkašica Igor Radivojević nije uspeo da sakrije iskrene emocije nakon završenog meča i rekao da će se i dalje boriti za svrljiški sport i košarku, te da će ovu malu opštinu promovisati svuda po Srbiji, ali i u zemljama u okruženju.

Zahvaljujem se svima koji su dali svoj doprinos u razvoju košarke na teritoriji opštine Svrljig u poslednje četiri godijne, koji su nam pomogli da ostvarimo istorijski uspeh i da se takmičimo sa najboljima, rekao je Radivojević za portal ”Svrljiške novine”.

KK ''Svrljig'' - ponos Svrljiga i svrljiškog sporta, foto: Privatna arhiva
KK ”Svrljig” – ponos Svrljiga i svrljiškog sporta, foto: Privatna arhiva

Povodom toga, u petak u 19,40 časova u  balon sali biće priređena dodela pehara, medalja i zahvalnica za postignute rezultate na polju košarke, a iste večeri biće na programu i utammica između KK ”Svrljig” i KK ”Mladost Vesna”  u ženskoj kadetskoj konkurenciji.

Vredno je reći da je KK ”Svrljig” u Regionalnoj ligi MK jugoistok na drugom mestu, dok je prvoplasirana ekipa ”Gimnazijalac” iz Pirota koja je proteklog vikenda savladana u Svrljigu od domaćeg KK ”Svrljiga” rezultatom 70:45.

5 Komentara

  1. Cestitke!Zasto nista ne pisete o rukometasima koji imaju 12 poraza iz isto toliko utakmica a opstina im vise daje pare neko ovim devojcicama.Strasnooooo

  2. sve cestitke.Kosarka zasluzuje da dobija sredstva iz opstine.Medjutim nas brine dodela sredstava ostalima,u cemu vidimo preveliku subjektivnost u stilu podobnih i nepodobnih.Naime,kolaju price da je neko naredio nekome da izda izvesna naredjenja komisiji koja odlucuje o dodeli sredstava.Samim tim pitamo se o kolicini samostalnosti te komisije.Ovogodisnja odluka izaziva nevericu i ogorcenje svih postenih apolitickih Svrljizana i oni ocekuju ISTINU I PRAVDU i da se vladajuca garnitura dozove pameti.Upamtite Njegoseve reci …nicija nije do zore gorela

    1. Sve čestitke treneru Igoru i ovoj deci na postignute rezultate,ali očito se ovaj uspešni trener nekome i nikome nije hteo ulizivati i zato je to nekome smetalo i nije došlo do izdvajanje realnih sredstava iz opštinske kase.Pozdrav Igoru,svaka čast druže i samo NAPRED!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano