Search
Close this search box.
Stanje u vodosnabdevanju
Broj pregleda

Zbog nedostatka vode na izvorištima viši delovi Svrljiga mesecima bez vode

Podeli sa prijateljima:

U Svrljigu je već nekoliko meseci veoma loša situacija u vodosnabdevanju, pa povodom toga viši delovi Svrljiga ostaju bez vode. O ovom problemu juče smo razgovarali sa v.d. direktorom JKSP ,,Svrljig” Svrljig Jovanom Đorđevićem.

voda sa cesme

Ovaj problem javio se krajem prošle godine zbog nedostatka vode na izvorištima.

Veoma je mala izdašnost na izvorištima i to je glavni uzrok ovakvog stanja u vodosnabdevanju, izjavio je v.d. direktor JKSP ,,Svrljig” Jovan Đorđević za portal ,,Svrljiške novine”.

Radnim danima pritisak je bolji, dok je u danima vikenda opterećena vodovodna mreža zbog znatno veće potrošnje pa voda ne stiže do najviših tačaka, kao ni do ulice Radića Crnog gde radnim danima nekako i stigne.

Direktor Jovan Đorđević, foto: Marko Miladinović
Direktor Jovan Đorđević, foto: M. Miladinović

Na ovakvo stanje utiču i sitni kvarovi koji remete vodosnabdevanje, a kako v.d. direktor JKSP ,,Svrljig” kaže radnici su angažovani i noću kako bi se kvarovi otklonili i smanjili eventualni gubici vode.

Ukoliko ne bude padavina u narednih sedam dana moguće je uvođenje restrikcija u vodosnabdevanju, ali o tome ćemo građane blagovremeno obavestiti, kaže Đorđević za naš portal.

Inače, restrikcijom bi se delimično rešio problem jer je moguće da voda ne stigne do najviših tačaka u Svrljigu zbog veoma lošeg vodostaja na oba izvorišta.

Što se tiče drugih rešenja za ovaj problem, za sada ih nema na vidiku, kažu nadležni.

ZBOG NEDOSTATKA VODE PLIVANJE ZA ČASNI KRST U BAZENU!

Plivači, foto: A.K.
Plivači, foto: A.Kostić

Kako nam je rečeno plivanje za Časni krst će ove godine biti održano na kupališnom kompleksu ,,Bazeni Pastirište”, zbog nedostatka vode u reci Svrljiški Timok i oštećenja brane.

Jedan komentar

  1. Ovaj problem se nije javio krajem prosle godine, kao sto kaze direktor, ovaj problem u visim delovima Svrljiga postoji poslednjih 20tak godina….a resenja ni na vidiku….da li je uopste nekad potrazeno resenje (da izuzmemo spektakularni izvor-bunar-busotinu od pre 10tak godina koji se nekoristi , pored pruge Svrljig -Nis kod Rasadnika)… 21.vek bez vode…. trebalo bi u sto kracem roku organizovati dodole….bravo za odgovorne…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano