Search
Close this search box.
POMOĆ CRKVE
Broj pregleda

Odeća za ugrožene žitelje

Podeli sa prijateljima:

Pred predstojeću zimu, svrljiška crkva Sv. Car Konstantin i carica Jelena donirala je nekoliko paketa zimske odeće za ugrožene žitelje sela Grbavče.

pomoc-svrljig

Odeća je transportovana do mesne kancelarije, a šefu MZ Grbavče robu je isporučio narodni poslanik Milija Miletić.

Miletić je istakao da je veoma bitno da se za svakog žitelja obezbedi određena odeća, uz akcenat na socijalno-ugrožena lica, odnosno da odeću dobije svako kome je zimska odeća potrebna i ko nije u mogućnosti da kupi.

Nakon podele, Miletić je razgovarao sa žiteljima o aktuelnim problemima, o izgradnji atarskih puteva, o sanaciji putne mreže na relaciji Svrljig-Grbavče i o poljoprivredi.

Podeli je prisustvovao i predsednik OO USS Svrljig Igor Davidović.

2 Komentara

  1. Zašto tako malo i zašto samo u Grbavču? Uključite lokalne tekstilce, neka doniraju odeću ugroženima. Potrebno je i da se mnogo više ulaže u narodnu kuhinju i da se narodu podeli ogrev za zimu.

    1. Podrška stiže i od mene, kada je u pitanju odnos prema lokalnim tekstilcima. Pozovite te poslovne ljude da se povežu sa crkvenom opštinom u Svrljigu kako bi se pomoglo deci onih roditelja koji objektivno ne mogu da im obezbede odeću za predstojeću zimu, a deca su udaljena od svoje OŠ. Treba se u tom pravcu angažovati, jer smo rekli da ćemo podržati roditelje i njihovu borbu za natalitet. Evo prilike kako se može angažovati i novoformirani Forum žena USS. Treba podići sve članice USS na ovu partijsku aktivnost, nezavisno gde one žive i rade. Treba pomoći decu da mogu do škole zaštićena od hladnoće, a mi odrasli već ćemo da se snadjemo. Pozivam Forum žena USS da se poveže i sa Kolom srpskih sestara u Svrljigu, ali i sa penzionerkama iz njihovog udruženja pa da se kroz neku formu festivala bakinih kolača naprave slatke zanimacije deci o kojoj sam gore govorio. To će opet pomoći roditeljima sa ekstremno malim prihodima, a deca će osetiti toplinu zajednice u kojoj su rodjena i žive. Živeo Svrljig!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano