Search
Close this search box.
Nezapamćeno
Broj pregleda

6 udesa u Svrljigu (FOTO)

Podeli sa prijateljima:

Prva jesenja kiša prouzrokovala je šest udesa i saobraćajnih nezgoda na putevima u Svrljigu, od kojih je četiri kod ‚‚Razbiglave‚‚. Po nezvaničnim informacijama, ima i  povređenih.

Udes svrljig

Danas je zabeleženo nezapamćeno, malerozno,  popodne na ulicama Svrljiga. Dogodilo se četiri udesa i jedan manji peh vozača kamiona.

Kamiondziji ispao hleb

Najpre, oko 12 sati, iz ‚‚Žitopekovog‚‚ kamiona ispale su skoro sve gajbe sa hlebom. To se dogodilo u neposrednoj blizini svrljiškog crvenog krsta. Predpostavlja se da su se zadnja vrata prilikom vožnje otvorila a krivina je uslovila da sve što je bilo u kamionu ispadne. Vozaču kamiona pomogli su da hleba vrati u hladnjaču žitelji opštine Svrljig.

Udes Svrljig 2

Nešto malo kasnije dogodila se prva veća nezgoda, kod mesta ‚‚Razbiglava‚‚. Usled neprilаgođene brzine kretаnjа sа putа sletelo i prevrnulo se putničko vozilo “ford”, zаječаrskih regsitаrcijа, kojim je uprаvljаlа Aleksаndrа M.(1991) iz Zаječаrа. Aleksandra je tom prilikom zаdobilа lаke telesne povrede kаo i putnik u vozilu Mаrijа M.(1991), dok je suvozаč u vozilu Sаndrа S.(1991) zаdobilа teške telesne povrede.

kod mlekare udes

Drugi udes je bio na izlazu iz Svrljiga, nedaleko od Mlekare. Po rečima očevidaca, kamionu  koji je išao iz pravca Knjaževca proklizala je prikolica i pritom udarila u kamion koji je dolazio iz suprotnog smera, u tom trenutku je naleteo putnički automobil marke ‚‚Kia‚‚ u kome je bila i šestomesečna beba. Kako saznajemo, ni majka ni beba nisu povređene, one su odvezene kolima hitne pomoći u svrljiški Dom zdravlja.

udes kod razbiglave

Treći sudar zabeležen je kod sela Tijovac, kod takozvanog mesta Ljuba vode. O ovoj nezgodi još uvek nemamo preciznih informacija jer je put zatvoren koji vodi do mesta nesreće.

udes svrljig dva1

Četvrta i peta nezgoda desile su se ponovo kod Razbiglave, ali sa završile su se na sreću sa manjim oštećenjima na vozilima. Kako nezvanično saznajemo, zbog klizavog kolovoza, vozač putničkog automobila marke ‚‚mercedes‚‚ sleteo je sa puta na suprotnu stranu i upao u jarak. Srećom, prošao je nepovređen sa malim oštećenjem na vozilu. Nešto malo kasnije  vozač automobila marke ‚‚Yugo‚‚ zbog zbog istih problema na putu udario je u bankinu a potom u zaštitnu ogradu i tom prilikom oštetio prednji deo vozila. Povređenih nije bilo.

udes tri

Šesta saobraćajka dogodila se na istom mestu, Razbiglava, negde oko 15.20 časova. Po rečima vozača automobila marke ‚‚Fiat-van‚‚ u toku vožnje u pravcu iz Svrljiga prema  Nišu ispred njegovog automobila izleteo je pas, kako bi izbegao da udari životinju vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u branik suprotne trake, na svu sreću ostao je nepovređen.

Udes policija

Svi udesi desili su se između 13 , 14 i 15  časova, a jedan od uzroka sigurno je i kiša koja je padala tokom prepodneva, pa je kolovoz prilično klizav.

udes van svrljig

Ovom prilikom apelujemo vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima puta.

Svrljig udesi

Ostale fotografije nalaze se na ovom linku

11 Komentara

  1. Da ,da nezgodna je prva kisa,svee to stoji,samo mi nije jasno ovaj hleb iz zitopekovog kamiona sto je ispao a kasnije skupljen i vracen u kamion ,nadam se da nije isporucen u prodavnice…….

  2. Hleba koji je ispao iz kamiona i peh koji se desio vozaču žitopeka jer su se vrata otvorila na krivini je bajat hleba i tretira se kao stocni hleba t.j hleba koji se koristi u ishrani životinja. Hvalla na pomoći građanima koji su pomogli vozaču žitopeka

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Bravo

Košarkaški klub Svrljig obezbedio ulazak u viši rang takmičenja

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano