Search
Close this search box.
IZVOĐAČ POSUSTAO?
Broj pregleda

Rok za sanaciju udarnih rupa do 17. avgusta

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Opštine Svrljig Milija Miletić i predstavnici Direkcije za izgradnju Svrljiga, obišli su danas mesto sanacije nekadašnjeg regionalnog puta, kod sela Lalinac.

Асфалтирање-Лалианц

Više nema čekanja, rok za sanaciju udarnih rupa prema selima Lalinac, Galibabinac i Popšica je 17. avgust, nakon toga, ukoliko posao ne bude obavljen raskinućemo ugovor sklopljen sa izvođačem, firmom MD Gradnja Transport inženjering, koja je nadležna da put bude saniran, rekao je danas predsednik Opštine Svrljig nakon obilaska mesta izgradnje.

Inače, u okviru raspisanog tendera izvršena je nabavka gde je najpovoljniji izvođač bila firma MD Gradnja Transport inženjering iz Nišakoja do danas nije izvršila dogovoreni posao. Unazad nekoliko nedelja ”traljavim” tempom radi se na rekonstrukciji puta, pa je u međuvremenu došlo do zastoja u radu, a iskopane udarne rupe nisu sanirane.

Sada smo imali sastanak sa izvođačem gde smo dogovorili da  je krajnji rok za sanaciju i popravku puta subota, 17. avgust, kazao je Miletić te dodao da je za neodrađene poslove direktno odgovoran izvođač, ali da im je naručilac posla ipak dao poslednju šansu, pre raskida ugovora, kako bi se posao završio na domaćinski način.

Nadam se da do raskida ugovora neće doći, odnsono da će izvođač postupati po dogovoru i završiti planirane poslove, rekao je Dobrivoje Stojanović predstavnik Direkcije za izgradnju Svrljiga .

Nadzor na ovom delu puta je Ivan Božinović ispred Direkcije za izgradnju Svrljiga, što znači da je celokupna odgovornost prepuštena njemu, rečeno je na današnjem sastanku.

милија

Drugi deo izgradnje predviđen je za rekonstrukciju dela puta od Svrljiga prema Perišu, odnosno Babinom zubu, a radovi bi trebali da se izvrše do kraja građevinske sezone.

8 Komentara

  1. Nije prvi put da Ivan Božinović zalegne i rešava probleme koje je stvorio neko drugi. Samo žalosno je to što uvek stručni ljudi na kraju balade ispravljaju onu stvar magarcu.

    1. Gosim Mihajloviču,
      Iskreno, smučilo mi se vise da te čitam. Zašto malo narodu Svrljig ne napišeš kako je radio sektor na čijem čelu je tvoja lepša polovina. Reci nam ko je pisao projekte za kopanje bunara u Svrljigu I po čijem nalogu. Preko koga su išli svi ti projekti…
      Nemoj soliti pamet I pametovati da te ne razotkrijemo skroz na skorz.

  2. Draga gospodo,
    građevinski fakultet nije bio ograđen žicom kao susedni logor pa ste i Vi mogli da ga završite kao ja. Mogli ste i da položite stručni ispit na osnovu koga posedujem dve projektne licemce i jednu izvođačku i ovlašćen sam da radim sve projekte koje overavam svojim ličnim pečatima i potpisom. A zašto vi ne projektujete i izvodite radove. I još nešto,ja nemam svoju ličnu i privatnu firmu za razliku od mnogih direktora.Ja radim u JKSP Svrljig kao tehnički direktor neprekidno od 1996. godine a inače u komunalnom sam od 1987 godine dakle punih 26 godina ,zaboravih, sa prekidom od 4 godine kada sam bio predsednik izvršnog odbora Skupštine opštine Svrljig od 1992-1995.godine. Ja bar imam šta da napišem o sebi a to da li je nekome muka ili nije to je njegova privatna stvar,i nikoga ne teram da čita moje komentare ili bilo čije druge. Kada mi dosadi prestaću da ih pišem.Za sada će ih biti možda još i više,a da vas ne interesuju ne bi ste ih ni čitali. Srdačan pozdrav!
    PS. Šef odseka jeste moja supruga,ali za vašu informaciju i ona je diplomirala na građevinskom fakultetu i visokoprofesionalno obavlja svoj posao.Ona je šef odseka od 1995 godine i na tom mestu je i posle smena svih vlast u opštini i svih partija. To je potvrda na je kao i ja nepotkupljiva,nakorumpirana i radi isključivo po zakonu. Ja sa mojim licencama radim projekte kao i sve moje kolege u Svrljigu i tu se pred zakonom uopšte ne razlikujemo.
    Još jednom srdačan pozdrav i čitajte moje komentare. Ja sam postigao svoj cilj jer od njihove sadržine i treba da Vam bude muka.

    1. Ma postenjacina si velika… Kao i tvoja polovina… Trans R. skola, nema sta, vidi se na kilometar.
      Svrljig 1992-1995, cega se pametan stidi… Grobari Svrljiga!!!!
      Jao, komentar nema pecat!!!

  3. Treba da se sramis zbog toga sto nista nije moglo da prodje ako ti ne odradis i parafiras. Ojadili ste opstinu i ovaj narod ,, glup ,,

  4. Mislim gospodine Pajo da ste me pomešali sa Predsednicima i generalnim direktorima,ali to ukazuje koliko znate kako funkcioniše lokalna samouprava. Ne čudi me onda što nam sve ovako dobro ide i niko ne piše komentare jer najverovatnije i oni raspolašu kao i Vi pogrešnim informacijama. Ali šta ćemo svi smo različiti. Samo nije mi jasno da li ste se ikada zapitali zašto ne želite da saznate više od onoga što znate. Veliki pozdrav Pajo “Majstore”

NAJNOVIJE NA PORTALU

Upis dece

Upis u predškolsku ustanovu “Poletarac” 2024/2025

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano