Search
Close this search box.
Broj pregleda

Preporučena cene žetve 12.000 i 14.000 dinara na teritoriji Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Na poslednjem zasedanju Štaba za žetvu opštine Svrljig preporučena je cena kombajniranja slame koja iznosi 12 000 dinara bez baliranja, odnosno 14 000 dinara sa baliranjem sena, po jednom hektaru.

zetva

Takođe, utvrđen je i plan terenskog obilaska sela, atarskih puteva, kao i utvrđivanje prioriteta za žetvu tokom sezone.

Žetva pšenice je uslovljena bitnim faktorom, a to je sadržaj vlage u zrnu, kada se taj sadržaj spusti na zadovoljavajući minimum, znači 14%, tada će početi i žetva. Svakako da to dalje zavisi od vremenskih uslova, ali, gledajući sada, temperature su dosta visoke, oko trideset stepeni. Očekujemo žetvu u punom jeku već za desetak dana.

Predsednik SO Svrljig Igor Davidović istakao je da će opština vršiti kontrolu na terenu u saradnji sa Javnim komunalnim stambenim preduzećem “Svrljig“ i Odsekom za izgradnju, komunalne delatnosti, projektovanje i nadzor. On je dodao da će na raspolaganju u toku žetve za popravku atarskih puteva i tekućih problema biti na raspolaganju dve radne mašine iz JKSP-a.

Na teritoriji Svrljiga pod žitaricama je oko 1.100,00 hektara i očekuje se prinos od oko 3,2 tone po hektaru po izveštaju Poljoprivredne službe Opštine Svrljig.

Sednici Štaba za žetvu koji je održan u sali SO Svrljig prisustvovali su narodni poslanik Milija Miletić, predsednik Skupštine Opštine Igor Davidović, predsednik Štaba za žetvu Tomislav Vasić, članovi Štaba Vesna Bogdanović i Ivan Tasić i predsednici mesnih zajednica.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano