Search
Close this search box.
Saradnja sa Merošinom
Broj pregleda

Bogatstvo u poljoprivredi

Podeli sa prijateljima:

Unapređenje poljoprivrede u Svrljigu i Merošini bila je glavna tema današnjeg sastanka predsednika opštine Svrljig Milije Miletića i predsednice opštine Merošina Sanje Stajić.

1Danas je u kabinetu predsednika opštine Svrljig Milije Miletića održan prvi radni sastanak sa predstavnicima opštine Merošina na čelu sa tamošnjom predsednicom Sanjom Stajić. Cilj sastanka je unapređenje poljoprivrede kroz povezivanje svrljiškog stočarstva i merošinskog voćarstva.

Pošto smo svi zatečeni novim Zakonom o ruralnom razvoju, mnoge stvari moraju da se adaptiraju, izmene ili izbace. Mi želimo da sa Merošinom zajedničkim projektima unapredimo našu poljoprivrednu proizvodnju. Zajedno radimo na projektu ”Ukusi i teritorije” pod pokroviteljstvom Francuske vlade – istakao je Miletić.

Dr Sanja Stajić je kazala da njihova opština želi da unapredi saradnju sa opštinom Svrljig po više osnova.

Kao što je Svrljig zaštitio belmuž tako i mi želimo da brendiramo našu višnju. Bilo bi pozitivno da razmenimo iskustva iz oblasti poljoprivrede jer je i naša opština takođe nerazvijena, pretežno poljoprivredna.

O ovoj saradnji govorio je i inženjer poljoprivrede opštine Merošina Zoran Jović koji je naglasio da je budući prioritet ovih opština povezivanje kroz poljoprivredne grane – stočarstvo u Svrljigu i voćarstvo – u Merošini.

 Pročitajte Zakon o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

2 Komentara

  1. Ako smo spali na te grane da zajedno sa Merosinom razvijamo poljoprivredu onda zaista nemam reci. Svaka cast ovoj lepoj dami njihovoj predsednici ali brate Merosina ste. Katastrofa, minus za Svrljig i rukovodstvo.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju