Search
Close this search box.
Broj pregleda

Drugi sajam lokalne samouprave

Podeli sa prijateljima:

Tadic vs MileticVeoma nam je teško. Imaćemo još jednu tešku godinu to je 2011.godina. Prvi put u posednjih nekoliko godina činimo napor da stvarno zarađujemo onoliko koliko proizvodimo, izjavio je predsednik Republike Srbije Boris Tadić, otvarajući Drugi sajam lokalne samouprave organizovan od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Stalne konferencije gradova.

Predsednik Tadić je otvarajući sajam sa ministrom Milanom Markovićem i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, naglasio da je teško i u zemljama u okruženju ,,od Trsta do Crnog mora,, ali da Srbija nastoji i u tome za sada uspeva,da se manje zadužuje od ostalih,kako bi prebrodila krizu.

Inače, na Drgom sajmu loklanih samouprava u Hali sportova na Novom Beogradu, u tri dana trajanja, od 10. do 12.novembra, prestavnici 90 gradova i opština Srbije imaće priliku da predstave svoje privredne, kulturne i turističke potencijale i razmene iskustva.

Predsednik Tadić je sa saradnicima obilazeći sajmsku manifestaciju posetio je i štand Svrljiga gde su ga sa svojim potencijalnim resursima upoznali predsednik opštine Svrljig Milija  Miletić i njegov zamenik Dobrivoje Stojanović.

Govreći o ekonomskom trenutku predsednik Tadić je poručio da Vlada ne raspolaže neiscrpnim trezorom i da zato opštine moraju naći načina da pomognu sebi privlačenjem investitora i kapitala.

Posle obilaska sajamske hale predsednik Tadić se slikao sa predsednicima loklanih samouprava, zahvalio im na masovnom odazivu i apelovao da u granicima svojih mogućnosti pomognu Kraljevčanima u zbrinjavnju stradalnika i sanaciji posledica zemljotresa.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano