Search
Close this search box.
Radni sastanak
Broj pregleda

Održan sastanak predsednika Opštine sa direktorima javnih ustanova i preduzeća

Podeli sa prijateljima:

U utorak, 10. novembra, održan je prvi radni sastanak direktora javnih ustanova i preduzeća sa predsednikom opštine Svrljig Miroslavom Markovićem.

Foto: Marko Miladinvoić, opština Svrljig
Foto: Marko Miladinvoić, opština Svrljig

Sasatanak je održan u sali SO Svrljig i preduzete su sve neophodne i propisane mere u vezi sa zaštitom od koronavirusa.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković na početku sastanka upoznao je prisutne da finansijska situacija nije povoljna i da postoje zaostala plaćanja. Marković je poručio da će se najpre ispoštovati prioriteti u plaćanju, a to su novčana davanja i finansijske pomoći za novorođenčad, decu, učenike i sl. a da će se nakon toga realizovati i ostale stavke koje su predviđene budžetom.

U ime Centra za socijalni rad sastanku je prisustvovala direktorka Jelena Đorđević koja je takođe istakla da su sredstva najveći problem ove socijalne ustanove.

Direktor PU ,,Poletarac” Dejan Miletić ističe da su radovi na izgradnji novog dela vrtića finiširani, te da se narednih dana, do kraja nedelje, očekuje i potvrda za rad – odnosno upotrebna dozvola. Miletić je istakao da PU ,,Poletarac” striktno poštuje mere i preporuke Vlade i lokalnog štaba za vanredne situacije, ali da je bez obzira na sve manji broj dece prisutan u vrtiću, odnosno u toku dana dođe u proseku 80-90 dece.

Saša Golubović, direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić” ističe da je jedna grupa učenika krenula sa onlajn nastavom zbog toga što je ustanovljeno da je jedno dete zaraženo koronavirusom. Golubović kaže da nema drugih slučajeva kod dece, a ni kod zaposlenih lica. Što se tiče finansijske situacije, ni u ovoj ustanovi nije sjajna, poručio je direktor Golubović.

Inače, u toku jučerašnjeg dana raspisan je konkurs za direktora OŠ ,,Dobrila Stambolić”.

Po rečima Saše Golubovića đačka kuhinja ne radi i neće raditi do kraja godine, a u balon sali, iz preventivnih razloga, se ne izvodi nastava.

Direktor SSŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš” Bojan Petrović kaže da je ova ustanova preduzela sve propisane mere u vezi sa zaštitom od virusa Kovid-19, jer kako je istakao, u Srednjoj školi se radi sa najrizičnijim uzrastom dece koja su prisutna svuda i na svakom mestu.

Foto: Marko Miladinvoić, opština Svrljig
Foto: Marko Miladinvoić, opština Svrljig

Milena Ristić direktorka Centra za turizam, kulturu i sport prezentovala je novoizrađeni projekat zgrade za koji je potrebno obezbediti određena sredstva za preuređenje struje u objektu.
Ristićeva je govorila i o tekućem održavanju bazena i ostalim obavezama CTKS Svrljig. Ona je najavila održavanje manifestacije ,,Dani Gordane Todorović” onlajn, kao i izlazak još jedne knjige u okviru Biblioteke ,,Gordana Todorović”.

Na sastanku je bilo reči o razdvajanju turizma, kulture i sporta, što bi u prevodu značilo da će u narednoj godini umesto Centra za turizam, kulturu i sport biti osnovan Centar za kulturu i Turistička organizacija, dok će sport biti poveren Sportskom savezu opštine Svrljig.

Direktor JKSP ,,Svrljig” Jovan Đorđević govorio je o zimskoj službi i pripremama za zimsko održavanje puteva kroz svrljišku opštinu. On je istakao da je sve spremno i da je sva mehanizacija ispravna. On je poručio da u JKSP ,,Svrljig” nedostaju radno angažovna lica, te nagovestio da ove godine i sledeće ukupno u penziju odlaze 5 lica, što će stvoriti dodatne probleme i opterećenja firmi, imajući u vidu zabranu zapošljavanja u javnom sektoru.

Sednici nisu prisustvovali direktor Doma zdravlja dr Ljutomir Davidović i poverenik Crvenog krsta Jovica Božinović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano