Search
Close this search box.
Broj pregleda

Predsednica opštine očitala bukvicu svrljiškim socijalistima

Podeli sa prijateljima:

Predsednica Jelena Trifunović danas je adekvatnim odgovorima i kratkom video prezentacijom očitala bukvicu svrljiškim socijalistima koji su govorili o zaradama opštinskih funkcionera.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović
Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović

Naime, predsednik OO SPS Svrljig i šef odborničke grupe široke koalicije oko Socijalističke partije Srbije Raco Mentović, na današnjem zasedanju Skupštine opštine Svrljig, čitao je podatke o visini plata imenovanih i postavljenih lica koje je, kako je on rekao, dobio od laufera iz opštine.

Šef odborničke grupe okupljene oko SPS-a
Raco Mentović – šef odborničke grupe okupljene oko SPS-a

Inače, za sve one koji ne znaju – laufer je šahovska figura, lovca u šahu i ova reč potiče iz nemačkog jezika, što bi u prevodu značilo da socijalisti imaju čoveka koji je sličan ovoj figuri u opštini.

Pošto imamo takozvanog laufera u opštini i mi i naša odbornička grupa, ja ću da vam pročitam da bi saznali mi odbornici i svi kolike su plate funkcionera, rekao je Mentović.

Plata predsednice opštine je 76.855 dinara, njenog zamenika je 68.936 dinara, plata predsednika SO Svrljig iznosi 71.455 dinara, načelnika OU Svrljig 68.143 dinara, zamenika načelnika OU 63.565 dinara, sekretara SO 58.899 dinara, opštinskog pravobranioca 67.836 dinara, dok pomoćnici predsednice primaju u proseku od 40.000 do 50.000 dinara.

DA LI JE MOGUĆE DA O PLATAMA PRIČAJU PREDSTAVNICI ODBORNIČKE GRUPE KOJI KADA SU DOŠLI NA VLAST, NJIHOVI PREDSTAVNICI SU IMALI PLATE, UPRAVO NA OVIM FUNKCIJAMA, U PROSEKU OD 125.000 DO 134.000 DINARA?!

predsednica-opstine-svrljig

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović zbunjeno je upitala ‚‚da li je moguće da će o platama govoriti predstavnici odborničke grupe koji kada su došli na vlast, njihovi predstavnici su imali plate, upravo na ovim funkcijama koje su naveli u proseku od 125.000 do 134.000 dinara – bez poreza. Da li je moguće da će ta odbornička grupa koja ovde omalovažavala ime jednog stranog diplomate i ministra moći da govori o bilo čemu i o moralnosti, kada i sama ministarka kaže, evo ako počnemo od broja zapošljenih koji vi stalno spominjete ovde i kažete da u celokupnoj Lokalnoj samoupravi ima višak radnika, kada vidite da je celokupno učešće za plate svega 17% od transfera koji nam dolazi, rekla je predsednica opštine Svrljig.

PLATE FUNKCIONERA KADA JE NA VLASTI BILA SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE:

Predsednik opštine Slavica Božinović (DS) 127.776 dinara
Zamenik predsednika opštine Saša Goluobović (URS) 118.860 dinara
Predsednik SO Svrljig Radovan Mitić (SPS) 127.245 dinara
Načelnik OU Svrljig Goran Gajić (SPS) 92.194

Međutim, Mentović je vešto izbegao da kaže odbornicima Skupštine da podatke nije dobio ni od kakvog laufera, već je uredno preko medijske kuće radio ‚‚Svrljig” – u kojoj je glavni i odgvorni urednik, kako stoji na zvaničnom sajtu APR-a, zatražio informacije od javnog značaja, te su mu opštinski službenici u skladu sa tim i u roku dostavili.

Laufer ipak nije iz opštine, već...
Laufer ipak nije iz opštine, već…

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović iskoristila je priliku da na video projekciji prezentuje kratak video prilog sa NSRS gde je ministarka Ana Brnabić govorila o tome kako opština Svrljig domaćinski posluje davajući samo 17% od ukupnog budžeta za plate zaposlenih, nema višak upošljenih lica, odnosno 22 radnika manje od predviđenog.

Ja ipak mislim da je ove podatke, koje je iznela ministarka, nije pokupljala na ulici, ni u stranačkim kancelarijama, već na osnovu izveštaja Ministarstva finansije, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministarstva privrede, istakla je Trifunovićeva.

Na kraju, priča o lauferu i platama pala je u vodu, jer su svrljiški socijalisti samo podsetili aktuelne predstavnike vlasti o platama kada su na vlasti bili socijalsti, zajedno sa demokratama i Dinkićevim regionima.

18 Komentara

  1. Bravo Jelena…. ! Ovi su čerupali Svrljig a nisu napravili bazen i putevi…. Goran je propali policajac, A Radovanu je tad sve pare uzimao njegov sin

  2. Ovi sto su bili pre ovih sad su slapali kolko su mogli jer su znali da nece dugo.S obzirom kakva smo opstina i ove sad plate su enormno visoke kad uznemo u obzir da niko nista ne radi i nista ne funcionise kako u samoj instituciji opstine tako i u opstini.Sve bi ja ovo kacamakom nahranio pocev od socijalista pa do predsednice,poslanika i sve pomocnike stranacke.

  3. Svaka cast Jeleni koja je sada pokazala sta znaci predsednik opstine i kako se brani interes opstine Svrljig. Svaka cast Jeco ziva nam bila.
    Dosta je bilo!

  4. Poštovane Svrljiške novine​ i ostali Svrljiški mediji. Bilo bi korektno, pre svega prema građanima Svrljiga, da objavite plate izabranih tj. imenovanih i postavljenih funkcionera opštine Svrljig i za raniji period. Počev od 2000. godine pa do danas. Dajete nam na uvid plate za određeni period kada su na vlasti bili DS, SPS i G17+ a kasnije USS i SRS i sada kada su na vlasti USS i SNS. Prezentujte javnosti kolike su bile plate kada su na vlasti bile G17+ , DSS i USS u koaliciji. Takođe bi bilo korektno prema građanima da nam plate prikažete u bruto a ne u neto iznosu kao i ostala primanja izabranih i postavljenih funkcionera počev od dnevnica, putnih troškova, dnevnica od članstva u upravnim odborima i komisijama, reprezentacija itd. kako bi građani imali pravu predstavu koliko ih stvarno koštaju funkcioneri. Na svakih nekoliko meseci stara i nova vlast dignu tenziju oko plata optužujući jedni druge a gde su u tome građani. Ako želite da se bavite novinarstvom na korektan i nepristrasan način dođite do ovih podataka za koje smo sigurni da zanimaju građane Svrljiga.

  5. Simce (Dosta je bilo), pa ti bi to trebao da znas jer si tada bio u Demokrataskoj stranci, pa kad se raspala presao si kod kRadulovica. Sto ti bolje ne izneses,podaci bi bili precizniji.

    1. Postovani gospodine Amnezija. Da imam te podatke sigurno bi ih objavio. Verovatno i mogu da ih dobijem na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog znacaja ali zasto bih ja to radio? Nisam ja niti pokret Dosta je bilo pokrenuo ovu temu u medijima. Ako vi i ostali sugradjani ne vidite da je sistem u kome zivimo potpuno urusen i da u stvarnom zivotu nije bas kao sto nam pojedini mediji predstavljaju onda nista. Nastavite da zivite u ovom blagostanju a ja vam zelim puno srece u tome. To sto licno mene prozivate u komentaru po nadimku je krajnje nekulturno. Trebali ste da stavite moje ime i prezime Dejan Milutinovic, jer se ja ne stidim nicega sto sam do sada uradio u zivotu niti me dotice vase subjektivno misljenje o meni.
      Jedino sto me licno dotice i nervira je strah mojih sugradjana da javno izraze svoj stav ne krijuci se iza nadimaka i nikova kao sto to radite Vi gospodine AmnezijaM.

  6. Glogov kolac i kacamak bi ovde resili sve dileme.Nisu samo ovi neradnici preplaceni vec i Spika (bespovratni krediti),cip i ostali paraziti koji nam pojedose opstinu.Kao sto rece gospodin Dejan Milutinovic sve treba da bude transparentno ne da se krije da Jeremija prima dve plate.Zbog ovu bagru na lokalu mrzim Vucica sto ih ne uvede u red jer tu se vidi njegova nemoc i nesposobnost da vodi drzavu

    1. Postovani gospodine Radulovicu. Svrljig nema jos uvek svog koordinatora za pokret Dosta je bilo. Koordinatora niko ne postavlja vec svi oni koji su zainteresovani mogu da konkurisu i ako ispune uslove budu imenovani na to mesto. Ako ste zainteresovani mozete da konkurisete.
      Ovo drugo za devedesete ne bih znao sta da vam odgovorim jer sam tih godina uglavnom studirao. Na ispitima nisam prepisivao ako ste na to mislili. Doduse ucestvovao sam na protestimima protiv Milosevicevog rezima krajem devedesetih… mozda je to problem ?

  7. treba da se postavi pitanje:a šta su svi ovi koji imaju ovolike plate uradili za Svrljig?Šta je narod imao koristi od bilo koje plate svih njih?i dokle će više svi ovi da primaju ovoliku platu?Ovde ne vidim nikog koji je i stvarno zaslužio da prima ovolike plate a mislim ne samo na sadasnje , nego i prosle, Od 5 oktobra samo su bile deljene plate i pili kafe i ama bas nista nisu uradili za Svrljig.Ko je iskren i pošten čovek , on bi trebalo da radi sa malom platom, da oseti malo kao je to kad neko nema ni minimalac a živi.Trebalo bi uvesti svima u opštini minimalac , pa po zasluzi, ako neko postigne neke rezultate , da mu se da nešto više.Tada će i od sam da ima opravdanje, tj, reko bi, pozvao se , na to , da je uradio to i to, i zato mu je data ovakva plata, a ne ovo , sedi u fotelju i primaj 50,60,70, 100 hiljade, i briga me za gradjane.ne prozivam nikog posebno , ali niko nije zaradio i iz sadasnjih ili bivsih, ovolike plate koje su im isplacene!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano