Search
Close this search box.
ŠTA JE ISTINA?
Broj pregleda

Lažna vest o otrovnim bobicama?

Podeli sa prijateljima:

Vest koja je izašla prvo na lokalnoj televiziji “Laser” u Svrljigu čiji je vlasnik Nenad Milojević kupac takozvanih otrovnih bobica velikom brzinom je odjeknula sa raznim naslovima: “Umesto aronije, na pijaci kupio otrovne bobice”, “PAZITE ŠTA KUPUJETE: Umalo otrovali dete lažnom aronijom”, itd.), stoji na informativnom portalu grada Niša www.cityofnis.rs .

aronija

Ta vest je objavljena kako u Svrljigu tako i u Nišu i na teritoriji cele Srbije. Direktor Radovan Milojević kada je čuo ovu vest 08.10.2013. godine pozvao je gospodina Nenada Milojevića da donese uzorak takozvanih otrovnih bobica. 09.10.2013 godine u 13 časova u prostorijama J.K.P Tržnice Niš došao je gospodin Nenad Milojević gde ga je odmah primio direktor Radovan Milojević.

aronija02
Radovan Milojević

Posle kratkog razgovora direktor je napravio kolegijum o ovom nemilom događaju. Ubrzo ekipe su dobile poziv da se pridruže na teren u obilasku kvantaške pijace u 15:30 časova na terenu su bile ekipe: Gradskog Portala 018, NTV-a , RTS-a i B92.

Kada smo stigli do kvantaške pijace tamo nas je sačekao Direktor J.K.P Tržnice Niš Radovan Milojević, gospodin Nenad Milojević koji je kupio takozvane otrovne bobice. Na predlog novinara Gradskog Portala 018, Nikole Panića, intervju sa gospodinom Radovanom i

Nenadom Milojević uradili smo na mestu gde je gospodin Nenad Milojević kupio takozvane otrovne bobice.

Kada smo stigli do tog mesta gospodin Nenad Milojević je rekao da je prepoznao čoveka od koga je kupio takozvane otrovne bobice, međutim čovek je rekao da on ne prodaje sibirsku aroniju već samo papriku na šta smo se sami uverili i što su potvrdili kolege prodavci sa leve i desne strane njegovog mesta gde prodaje. Gospodin Ivan Ljubomirović najavio je tužbu protiv Nenada Milojevića zbog nanošenja nematerijalne i materijalne štete.

aronija01
Stanko Veselinović i Nenad Milojević: Račun unete reobe na kvantaškoj pijaci

Da napomenemo da je savetnik u J.K.P Stanko Veselinović odneo takvozvane otrovne bobice u jednoj od radnji koja se bavi prodajom Sibirske Aronije i ostalih proizvoda zdrave hrane gde su mu rekli da je to jednogodišnja sibirska aronija i da nije otrovnog karaktera i da se od nje kuva i pravi čaj i što je bitno da je jestivog karaktera bez ikakvih posledica . Savetnik direktora J.K.P Tržnice Niš Stanko Veselinović probao je aroniju pred kamerama i pred našim objektivom.

Direktor J.K.P Tržnice Radovan Milojević rekao je da će uzorke takozvane otrovne bobice poslati na ispitivanje i da će o tome obavestiti medije u sugrađane jer bezbednost i sigurnost u kvalitet proizvoda koji se prodaju na našim pijacama sugrađanima J.K.P Tržnice Niš je na PRVOM mestu.

Info: http://www.cityofnis.rs/index.php/hronika/item/9603-lazna-vest-o-otrovnim-bobicama#.UlZh7wiDwHU.facebook

8 Komentara

  1. Poštovane “kolege”,
    informaciju o ovom slučaju preneli su mediji širom Srbije: Kurir, Blic, Južne vesti, dve televizije sa nacionalnim pokrivanjem: B92 i RTS. A vi ste našli tekst jednog podanika direktora Tržnice Niš koji je totalno neobjektivan i koji pokušava da mene prikaže kao prevaranta i preneli baš taj. Ali to vam je izgleda najbliže…

  2. Tačno je da su svi preneli vest, ali preuzeli su je sa Južnih vesti što znači da je nisu lično proveravali. Ovo su inače bobice zove, a nisam čuo da se neko dosada otrovao njima. Uostalom, ako si ih već kupio zašto nisi jeo nego odneo da ih proveri profesor biologije. El nosiš na proveru sve što kupiš na pijaci: kupus, papriku, krastavac itd.? Po meni ovo je običan trač.

  3. Da ste pratili, bilo bi Vam jasno! 😉
    Sa ovakvim komentarima pokazujete između ostalog i svoje neznanje – ne znate šta je zova, koje ima na svakom ćošku. Možete pogledati i prilog RTS-a Ovde:http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/Srbija+danas/1415273/Otrovne+bobice+na+pijaci%3F.html
    Možda i naučite nešto. 😉
    A Nenadu svaka čast. Čovek se nije izblamirao i ima puno pravo da se buni, jer mu je neko prodao lažnu aroniju, što je već potvrđeno.

  4. Gospodin je kupio trnjine a ne aroniju.Razlika je trnjine su samonikle i tvrde imaju koščicu unutar poloda,aronija je tip ploda koji je mekši bez koščice,Svojstvo pomenutih plodova je lekovito.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

IPAK TAČNA NAGAĐANJA POJEDINIH MEDIJA!
SVRLJIŽANI PAZITE ŠTA KUPUJETE!!!