Search
Close this search box.
ZAPEVAO I KANARINAC
Broj pregleda

I pored fešte, Plužina poražena

Podeli sa prijateljima:

Na trećoj priredbi Susreta sela, domaća ekipa Plužine poražena je od udružene ekipe Crnoljevica-Lozan, rezultatom 361:357. Događaj uveličao i folk pevač Dragoslav Mihajlović – Kanarinac.

kanarinac

Doček obeležen narodnim običajem, izvornim melosom, gajdama i zdravicom, priređen je na ulazu u selo odakle se kasnije krenulo na centralni događaj. Slobodno možemo reći da je Plužina bar na jedno veče postala „centar sveta“.

docek

U ovom selu skupilo se nekoliko stotina meštana, što iz samog sela što iz obližnjih, a najbrojniji  gosti bile su prve komšije – Niševčani, koji su po prvi put grupno došli da isprate ovu manifestaciju.

nisevcani

Naime, gosti iz Crnoljevice i Lozana od starta su bili bolji, i to u sportskim nadmetanjima. Oni su pobedili u disciplinama bacanje kamena s ramena i skok u dalj a poraženi su od Plužine samo u nadvlačenju konopca, u disciplini u kojoj su domaćini neprikosnoveni i najjači godinama unazad.

sport

U nastavku, u kulturno-zabavnom programu, koji je ozvaničio i prisutne pozdravio predsednik Opštine Milija Miletić, prikazani su razni narodni i seoski običaji, nošnje svrljiškog kraja, rukotvorine, te narodne igre ali i recitacije i pesme. Na kraju gosti su bili uspešniji i slavili rezultatom 361:357.

ВЕСТ3-unutrasnja

Gost večeri bio je folk pevač Dragoslav Mihajlović – Kanarinac, poreklom Svrljižanin, rodom iz Lukova.

publika

Posle prvog kruga takmičenja, na prvom mestu nalazi se selo Niševac sa 370 bodova, drugoplasirana je ekipa Crnoljevica/ Lozan 361, trećeplasirana je ekipa Lalinac/ Grbavče 358,  četvrta je Plužina sa 356 bodova, peti su Guševac/ Manojlica 356 i na poslednjem mestu su, za sada, predstavnici Beloinja sa 349 bodova.

4 Komentara

  1. Ne vidim razlog zasto se sada tize buna oko Tomislava. Kako su svi mogli da primete bio je na strani Pluzine sto se tice kulturno-umetnickog programa. Zasto bi krao bodove Pluzini, ako svi znamo da je prijatelj I Miliji i Jeleni Trifunovic. Tako da je komet sto se tice toga suvisan!

  2. mozda zato sto su ga podmitili,namestaljka, ziri iz gusevac dao za svoje selo najvise glasova,i onaj sto ne zna za njih da peva isto neki nikola,kakav je ono pevac moze da peva na ciganske svadbe.Vlada je najbolji pa crknite.

  3. SVAKO IMA PRAVA DA SE BUNI KADA IZGUBI.ALI SAMIM TIM ŠTO NIJE POBEDILA PLUŽINA JASNO JE DA ŽIRI RADI SVOJ POSAO BEZ PRITISAKA SA STRANE VEĐ SAMO NA OSNOVU REZULTATA KOJE POSKAZUJU UČESNICI.sVAKA ČAST MILIJI I JELENI ŠTO SU PO STRANI,A ŽIRIJU SVE ČESTITKE.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano