Search
Close this search box.
SVRLJIG
Broj pregleda

Promocijom turističkih potencijala do razvijenije opštine

Podeli sa prijateljima:

Pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković danas je posetio selo Kopajkošaru i turističke destinacije – pećine Samar i Jezavu.

Markovic u Kopajkosari 1
Marković obišao Samar, Jezavu i ostale turističke potencijale u ovom delu svrljiške opštine

Cilj posete je promocija i razvoj turizma u opštini Svrljig.

Imamo sreću da se na teritoriji opštine Svrljig nalaze doslovno rečeno bajkoviti predeli netaknute prirode. Mnogih turističkih lokacija ni mi kao građani Svrljiga još uvek nismo ni svesni, a one su nam tu, na dohvat ruke. Upravo bi to trebao da bude naš prvi zadatak – da mapiramo sve poznate i manje poznate potencijale, turističke destinacije na teritoriji naše opštine, poručio je Marković.

Markovic u Kopajkosari001
Odmaralište kod ulaza u pećinu Samar

U Kopajkošari ima zaista potencijala, nedavno je investirano u izgradnji letnjikovca i stepeništa do pećine Samar, a takođe uređen je plato i postavljene su klupe za odmor kao i table sa opisima.

Pomoćnik predsednice Marković kaže da bi sledeći korak trebao biti izrada brošura, trolisnica i promo materijala, ali i da se osmisli jednodnevni ili višednevni Program za turiste koji će posećivati Svrljig u narednom periodu.

Markovic u Kopajkosari3
Razgovor sa meštanima Kopajkošare

Turisti žele da vide prirodne lepote, mi ih imamo. Bogati smo pećinama, planinama, izvorima pijaće vode, netaknutom prirodom, svim onim za šta mnogi iz velikih metropola žude, kaže Marković.

Marković je predložio da se krene u pripremu Programa koji će se ponuditi turistima i turističkim agencijama kako bi u toku jednog dana moglo da se poseti više različitih lokacija u Svrljigu, jer po njegovim rečima, samo na taj način opština može privući veće grupe turista.

2 Komentara

  1. Svaka čast Miroslave na brizi!Zamolio bih opštinsku vlast da ovaj na daleko poznat i bogat turistički potencijal ne ode u zaborav ili se pretvori u ruinu kao naši fabrički giganti!Urađeno je nekoliko dobrih stvari u selu, no meštani su zastali! Pomognite nam malo oko uređenja prostora ispred pečine, napravite javnu česmu Toplik, a mi ćemo završiti muzej iz projekta!Biće onda kompleks primamljiv za turiste, a lep i koristan i za nas meštane i sve Svrljižane. Pozdrav.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Bravo

Košarkaški klub Svrljig obezbedio ulazak u viši rang takmičenja

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Tradicija i zajedništvo