Search
Close this search box.
Bojkot
Broj pregleda

DJB proglasio bojkot izbora na svim nivoima

Podeli sa prijateljima:

Glavni odbor DJB, zajedno sa predsednicima, koordinatorima i poverenicima iz 93 lokalna odbora, danas je jednoglasno na predlog Predsedništva DJB doneo odluku o bojkotu predstojećih izbora na svim nivoima.

Dosta je bilo, logo
Dosta je bilo, logo

Prenosimo tekst sa sajta DJB: 

Da bi bojkot bio uspešan, dovoljno je da izbore bojkotuje kredibilna opozicija: SzS, PSG i DJB. DJB smatra da će bojkot biti uspešan ako na izbore izađe manje od 40% upisanih birača. Takvi izbori će dati nelegitimnu Skupštinu u kojoj će najmanje tri četvrtine, a verovatno i četiri petine poslanika biti iz SNS-a i SPS-a.

Bez obzira na činjenicu da će EU, a pre svih Nemačka koja se jedina u EU direktno bavi Balkanom, pokušati i ovakvu SNS-SPS Skupštinu da proglasi legitimnom, iako im je kristalno jasno da u Srbiji ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, jedini koju su vlasni da daju legitimitet Skupštini su njeni građani kojima će biti očigledno da ona nema kapacitet da donosi važne odluke. SNS i SPS više neće imati iza koga da se kriju.

Zašto smo se opredelili za bojkot? Učestvovanje na nameštenim izborima znači prećutno prihvatanje dikatature: medijskog mraka, zastrašivanja birača i izborne krađe. To je isto kao prihvatanje boks meča u kome su vam vezane i ruke i noge. Nakon takve nameštene utakmice, koju možete samo da izgubite, vlast može s pravom da kaže da ste prihvatili uslove i da nemate pravo da se bunite.

Ostatak teksta čitajte na sajtu pokreta ,,Dosta je bilo”. 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano