Search
Close this search box.
Broj pregleda

Održan Sajam ‚‚Dani Svrljiga u Beogradu”

Podeli sa prijateljima:

Sajam pod nazivom ‚‚Dani Svrljiga u Beogradu” održan je danas u hotelu ‚‚Slavija” u Beogradu. 

sajam svrljiga u beogradu

Prvi Sajam ‚‚Dani Svrljiga u Beogradu” održan je danas u ‚‚Slaviji” u vremenu od 12 do 17 časova, a svečano ga je otvorio narodni poslanik Milija Miletić.

Miletic Milija 2

Miletić je mnogobrojnim gostima poručio da Svrljig ima šta da ponudi i da je ova opština spremna da pruži podršku svim investitorima koji žele da ulažu u razvoj privrede i poljoprivrede na teritoriji ove opštine.

Promocija Svrljiga

Sajam je imao za cilj da promoviše poljoprivredu, privredu i turizam svrljiškog kraja, kao i zdravu hranu sa akcentom na čuveni svrljiški sir i specijalitet i brend Svrljiga – svrljiški belmuž.

Kako je Miletić naglasio ideja ovog Sajma i osnovni cilj su predstavljanje opštine i njenih potencijala u najboljem svetlu, sa akcentom na promociju privrednika i poljoprivrednika koji su ovog puta mogli da stupe u kontakt sa novim poslovnim partnerima, predstavnicima mnogih udruženja, kompanija, preduzeća, ustanova i drugih institucija kako bi proširili svoj posao i plasirali svoje proizvode i van granica Svrljiga i Srbije.

Sajam Dani Svrljiga u BEogradu

Vredno je istaći da je na sajmu bio veliki broj privrednika i izlagača iz Svrljiga svih branši, a najviše su se isticali promoteri narodne kuhinje, zdrave hrane, turizma, ali i tekstila, privrede i poljoprivrede.

Sentjerner

Takođe, svoj štand na sajmu imala je i pobratimljena opština Šentjerner iz Slovenije, koja je dugogodišnji partner i prijatelj Svrljiga.


Sajmu je prethodio sastanak sa ministrom Nedimovićem i predstavnicima Privredne komore Srbije

Komora

Pre zvaničnog otvaranja Sajma, održan je radni sastanak mnogobrojnih privrednika i potencijalnih investitora kao i predstavnika raznih ambasada u Srbiji sa predstavnicima opštine Svrljig, Privredne komore Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva Poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Jelena Trifunovic 5

Predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović, iskoristila je priliku da upozna prisutne sa potencijalima opštine Svrljig, ali i sa prostornim kapacitetima, industrijskom zonom i mogućnostima za ulaganje.

Branislav Nedimovic

Pristunima se obratio i Branislav Nedimović – ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede rekavši da je opština načinila pravi korak kada je u pitanju promocija privrednih i poljoprivrednih kapaciteta, održavanjem Sajma ‚‚Dani Svrljiga u Beogradu”.

3 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano