Search
Close this search box.
Broj pregleda

PRAVI SRBIN SA SRBIMA: MILETIĆ STIGAO NA KOSOVO

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić, predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević, zamenik predsednika SO Knjaževac i predsednik UG ‚‚Zajedno do svetlosti” danas su stigli na Kosovo kako bi razgovarali sa predstavnicima opština Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Zvečan.

Miletić na Kosovu, Kosovo, foto: M.M.
Miletić na Kosovu, Kosovo, foto: M.M.

Naime, po rečima Milije Miletić opštine Svrljig i Zubin Potok će se pobratimiti, jer imaju zajedničke interese po pitanju razvoja turizma, poljoprivrede i ženskog preduzetništva.

Našu ideju da se pobratimimo sa opštinom Zubin Potok prihvatili su odmah predsednik opštine Srđan Vulović i predsendik SO Zubin Potok Nemanja Jakšić. Imamo zajednički cilj, a to je promocija i razvoj turizma, poljoprirvrede i ženskog preduzetništva, gde će predsednica svrljiškog parlamenta Tatjana Lazarević biti maksimalno uključena, rekao je u telefonskom razgovoru za portal ‚‚Svrljiške novine” narodni poslanik Milija Miletić koji se nalazi na Kosovu i Metohiji.

Narodni poslanik Milija Miletić je ujedno predsednik Pododobra za praćenje stanja u poljoprivredi u nerazvijenim i brdsko-planinskim područjima, gde spada i opština Zubin Potok, ali i ostale opštine u ovom delu Kosova i Metohije.

Svrljiška i knjaževačka delegacija posetila je Institut za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici i tamo se sastala sa direktorom Milovanom Krivokapiećm. Oni su razgovarali o pomoći Srbima koji žive na Kosovu, bilo je reči o međusobnoj saradnji i pomoći Svrljiga i Knjaževca našim ljudima na ovim prostorima.

kosovo

Miletić je iskoristio priliku i sastao se sa direktorom Zemljoradničke zadruge ‚‚Zubin Potok” i direktorom Radetom Utvićem kako bi razgovarao o eventualnoj pomoći zadrugarstvu na Kosovu.

Tu smo da se pomažemo, možemo za naše ljude na Kosovu obezbediti repromaterijal, priplodna grla ovaca i goveda, sadnice šljive, višnje, lešnika i sl. ono što je potrebno za razvoj zadrugarstva i same poljoprivrede, kaže Miletić.

Miletić dodaje da je dogovoren sastanak predstavnika zadruga iz Svrljiga i Knjaževca sa predstavnicima kosovksih zadruga, prvenstveno radi razmene iskustva i moguće saradnje.

4 Komentara

  1. Citam pa se razmisljam
    da li to znaci da cemo ekonomski da napredujemo?Svaka cast ljudima na Kosovu i neka se bore za svoju teritoriju i imaju punu podrsku,ali prvenstveno je pitanje sta to nama znaci?Kome znaci ovo?Sta znaci obicnom svrljizaninu sto se neko bratimi ili jos grdje sto neko posecuje opstine na kosovu bez cilja?

    1. Od ovih bratimljenja samo kafane imaju koristi jer se sve svodi na jedenje i pijenje isto ko i sa Slovencima.Za opstinu nikakva korist samo marketing za pojedince.Sve u svemu smesno i zalosno i dok curani gutaju bice dobro ovima na vlasti.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano