Search
Close this search box.
O BUDŽETU
Broj pregleda

DS: Okružni i opštinski odbor u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

U subotu, 7. Decembra, u prostorijama OO DS Svrljig održana je zajednička sednica OO DS Svrljig i okružnog odbora ove stranke. Domaćin sednice bio je predsednik OO DS Svrljig Dejan Miletić.

demokrate

Sednici su prisustvovali potpredsednik stranke Goran Ćirić (član Okružnog odbora), Dragoslav Ćirković – predsednik Gradskog odbora, Dušan Milisavljević – predsednik Okružnog odbora, narodni poslanik i predsednik odbora za zdravstvo u narodnoj skupštini RS  i Miodrag Radović – odbornik DS u Skupštini grada Niša zadužen za ekonomiju i finansije u stranci u Nišu.

Demokrate su iznele niz problema koji tište Srbiju ali i lokalne samouprave i gradove Nišavskog okruga. Razmatrali su republički budžet, budžet grada Niša ali i lokalni svrljiški budžet koji je usvojen na minuloj sednici Skupštine opštine Svrljig.

Iznenađujući podatak u budžetu Svrljiga je da 100 miliona od budžeta, od ukupno 500 miliona, su sredstva koja se ubiraju od poreza na dohodak, dobit i od poreza na zarade, što govori o malom broju zaposlenih u Svrljigu. Pa se postavlja pitanje ”koji je realan kapacitet lokalne samouprave Svrljig i da li postoji interesi za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanja?”.

Radović naglašava da se interes nalazi u tome da se dobijaju sredstva kojima se mogu na neki način smiriti socijalne tenzije koje će biti sve više kako eventualno ne bi došlo do promene vlasti na lokalu, što nikako nije dobar koncept, zaključuje on.

Dejan-Miletic

Dejan Miletić  kaže da je proekcija lokalnog budžeta za 2014. godinu po prvi put manja u odnosu na prethodnih 7-8 godina.

Hoću da kažem da je od 2003. godine budžet konstantno uvećavan, tako da sada po prvi put imamo planirane prihode i rashode koji se smanjuju za određenu sumu novca. To ustvari pokazuje kakvi su trendovi u Srbiji, a s’ druge strane lokalna samouprava je suočena sa nizom taksi koje su skinute kao izvorni lokalni prihodi – ističe Miletić.

On dodaje da su umanjena i sredstva od poreza na zarade tako da je to jedan od problema za smanjenje budžeta.

DS je bila uzdržana prilikom donošenja ovog budžeta iz nekoliko razloga.

DS ne može da se složi sa tim da se 45 miliona dinara iz budžeta opštine izdvaja za usluge po ugovoru. Smatramo da tu postoji prostor da se usluge po ugovoru smanje, a samim tim i troškovi.  Druga stvar zbog koje nismo podržali budžet je to što nemamo jasnu sliku lokalne vlasti oko rešavanje problema vodosnabdevanja – kazao je Miletić.

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić gostujući na lokalnim medijima izneo je činjenicu da je formirana radna grupa neposredno nakon izobra za rešavanje problema vodosnabdevanja, a niko do dan danas ne zna kakvi su rezultati te radne grupe, ističu svrljiške demokrate.

DS-Svrljig

Kritikujući rad vladajuće koalicije na republičkom nivou, potpredsednik DS-a Goran Ćirić isitče da aktuelna situacija govori da je država Srbija u velikoj krizi.

Miodrag Radojić je naglasio da će Svrljig ostati prazan i uskoro neće imati ko da glasa na izborima.

Da li je to želja ove vlasti, da nema ko da glasa. Da se ukinu izbori. Jer očigledno na koji način se vrši pritisak na lokalne samouprave u Srbiji govori da možda izbori nisu ni potrebni – kaže Radojić.

 

4 Komentara

  1. Zuti pokrite se usima i ne pojavljujte se vise nigde.Vi ste unistavali Srbiju 12 godina tako da nemate prava da nekom bilo sta kazete.Pomirite se s cinjenicom da ljudi ne mogu ocima da vas gledaju.Deki predji si kod nas u SNS ipak cemo mi da drmamo u Srbiji malo duze nego sto ste vi a ovi ostali ne preostaje vam nista drugo nego da cuvate ovce jer za drugo niste sposobni!

    1. Ma sposobni ste u p…m.. i vi crni i ovi zuti…
      http://www.blic.rs/Vesti/Politika/424252/Selo-istupilo-iz-SNS-zbog-rupa-na-putevima
      http://www.alo.rs/vesti/politika/cvijan-u-kampanji-vucic-hapsi-one-koje-ne-voli/39723
      ” “Predsedništva SNS su se pretvorila u bilten o tome ko treba da bude uhapšen… neka sudovi i tužilaštva vode računa o tome, a ne stranački organi”, kazao je Cvijan i upitao Vučića zbog čega ne poštuje zakon.
      “Moja SNS se pretvorila u sve ono protiv čega smo se borili”, kazao je Cvijan i kao najveći problem istakao to što je sve u rukama Aleksandra Vučića.”
      Nicija nije do zore gorela pa nece ni vasa!!!!!

  2. E Natasa sta si dozivela!?Kod Karica si bila u prvom planu a kod ovih propaliteta si u zadnjem.Na preproslim izborima ste bili s Milijom u koaliciji i tad vam je bio dobar a sad vam nevalja.Pokrivali ste ga u manipulacijama (biracko mesto Progres) kada je njegov odbornicki kandidat bio na vasoj listi kontrolora.Sta ste dobili za uzvrat?

  3. I opet, svakoga dana pametni i nedostizni, bilo zuti, crveni, crni, sns, sps, ds, unapredjuje Srbiju upravo ovako:
    http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/426131/Porez-na-imovinu-u-Beogradu-bice-veci-za-80-odsto
    http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/426154/Zatvorena-poslednja-banka-u-Babusnici
    I tamo li je seljacka stranka kriva za sve breeeee!!!!???!!!
    Uskoro nam zatvaraju sudsku jedinicu, pripremaju teren za babusnicki scenario, nemoj posle nismo znali, nismo uspeli da sprecimo to jer je ovaj ili onaj u Svrljigu na vlasti…..
    Jos malo o vasem postenju:
    http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/426102/Dinastija-Direktor-zaposlio-dva-sina-u-skoli
    Tako se Beogradske stranke bore za decentralizaciju i razvoj sela i varosica!!!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Tradicija i zajedništvo