Search
Close this search box.
PRIVREDA
Broj pregleda

Povećava se broj radnika u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Poslednjih dana opština Svrljig beleži porast broja upošljenih lica, a danas je ugovore o stalnom zapošljenju potpisalo 49 radnika u kompaniji ‚‚DIV Betonski pragovi”.

14284894_289266534788050_1781388505_o

U prostorijama kompanije ‚‚DIV Betonski pragovi” d.o.o. u Svrljigu danas je organizovano svečano uručenje ugovora o radu i sertifikata polaznicima obuke na zahtev poslodavca.

Ugovore o stalnom zaposlenju potpisalo je 49 novih radnika koji su deo Programa mere za povećanje zaposlenosti koji sprovodi NSZ u saradnji sa Opštinom Svrljig.

Inače, u proteklom periodu kompanija ‚‚DIV Betonski pragovi”, koja posluje u okviru DIV grupe, u saradnji sa Filijalom Niš NSZ realizovala je program dvomesečne obuke, tokom koje je 30 polaznika uspešno završilo obuku za rad na poziciji izvršioca za rad na automatskoj liniji za proizvodnju betonskih pragova, a 19 za rad na poziciji izvršioca za rad na automatskim mašinama za plastičnu deformaciju toplim postupkom.

‚‚DIV Betonski pragovi” trenutno upošljava oko 370 lica.

14285252_289266398121397_984505547_o

U ime opštine Svrljig prisutne je pozdravio i čestitao im na novom zaposlenju pomoćnik predsednice opštine Svrljig Marko Mladenović.

On je ovom prilikom istakao da će opština Svrljig i u narednom periodu podržati ovakve programe koji pomažu razvoju privrede i upošljavanju mladih Svrljižana.


SMANJENA NEZAPOSLENOST

Po rečima direktora NSZ filijale u Nišu, Bobana Matića, nezaposlenost u Svrljigu je smanjena za 20%.

Posao trenutno traži oko 1500 ljudi.


RADNICI U BROJKAMA

* Do danas 1861 lice bez posla (pre potpisivanja ugovora)
* U ovom mesecu zapošljeno 49 lica u stalnom radnom odnosu,
* 232 lica biće angažovano na Programu ‚‚Javni radovi”
* Od ponedeljka (12.09.2016) na birou biće 281 lice manje koje traži posao.

10 Komentara

  1. Kažete program ” Javni Radovi ” u kome će biti angažovano 232 lica a koji će trajati kako sam obavešten 3 meseca . Štaće sa tim ljudima nakon isteka tih 3 meseca , sada ćete ih privremeno koliko toliko rešiti da uzmu neki dinar i da ne sede badava kući . Štaćete sa njima nakon isteka tih tri meseca , biće li opet na ulici kao i pre odpočinjanja “Javnih radova” . Gde je tu rešenje , sve se vrti u jednom mračnom začaranom krugu i opet se dođe na istome .

  2. Kolko sam ja cuo nisu 49 nego 40 jer su neki odustali zbog losih uslova u fabrici. A i ovi zaposljeni u javnim radovima se za dva – tri meseca ponovo vracaju na biro, tako da kad se sve sabere i oduzme nema nekog veceg smanjenja nezaposlenih.

  3. Vi svi gamadi koji pisete za min div lose idite kod grka da radite za 15.000 neprijavljeni bez toplog obroka pa si nosite u cedilce.Gore u masinskoj ko radi taj se i ugojio minimum 20 kg.A ovi sto pisu na fb kako rade po 3 meseca za 6000 to je cista laz.Pogotovu ovaj Velojic.Radelo se 2 meseca za 6000.I Aleksandar Djordjevic zna dobro a i sve njegove kolege zasto je dobio Otkaz.Decko se dokazivao gore organizovao strajk prvi skakao mislio ce da dohvati nebo epa nije bilo tako.Primao si po 40.000 sto to Djordjevicu ne kazes kad si lazirao duplu normu i kad su ti gore pred svih brojali komade.Dok su tvoje ostale kolege primale po 27.000 ti si primao 40.000 skakao si da si zamenik u sindikatu mislio si da si car organizujes strajk rada.Sad sedi kuci i heklaj

  4. Kad dali otkaz nemoj da lupas gluposti.Dali grupi koja je organizovala strajk bezpotreban i onom aci petlicu koji se uzdizao mislio ako je zamenik predsednika sindikata da je neki frajer.Ili radi ili cuvaj ovce.Ovo nije drzavna firma selci svrljiski

    1. Jeste privatna firma ali koristi drzavne subvencije.Ova firma je mogla da radi i bez privatizacije ali drzava je privredu osudila na propast i ovo je pocetak kraja masinske industrije.

  5. za 10 godina 49 novih radnika u svrljigu,pa to jos malo pa citavih 10 radnika godisnje.Odlican prosek.ili tacnije,cak je 3,5 promila stanovnika opstine zaposljeno,na svake tri godine po jedan promil.Samo napred,jos nekoliko vekova pa ce svi raditi

  6. Ivice pojma nemas,dali su ljudima otkaze jer ih posle prebacuju na BP,da uzmu od drzave novac,a MINDIV se gasi ,ide u stecaj,i svi koji budu tu ostali odlaze na biro rada a to je oko sto coveka.Nemoj da se pravis pametan i da kritikujes nekog kad pojma nemas!!!A za tri godine kad bude istekao uslov koji im je dala SIEPA ostace bez posla svi ovi ljudi jer se firma gasi i gazda se povlaci u Hrvatsku.Sve je ovo trik za pranje novca isto kao i to sto smo jednoj firmi platili kamion koji vredi 5000e platili 40000e itd,da ne nabrajam!!!

  7. Kako moze u stecaj kad je A.D dok ne otkupi akcije fiema ne moze u stecaj.Ti znas kolko je placen kamion video si racun ili je to rekla kazala kao babe alapace

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano