Search
Close this search box.
ZBOR MEŠTANA GRBAVČA
Broj pregleda

Za bolji život svih žitelja Svrljga

Podeli sa prijateljima:

Juče je u mesnoj kancelariji sela Grbavče održan zbor meštana na inicijativu narodnog poslanika Milije Miletića. 

Poslanik-sa-svojim-narodom

Glavna tema skupa bila je rešavanje problema autobuske linije Niš-Grbavče-Svrljig, a okupljeni su dodatkli i ostale teme koje se tiču razvoja sela, infrastrukture i razvoja poljoprivrede.

Naime, autobuska linija je ukinuta zbog nedovoljnog broja putnika na ovoj relaciji, te autobus ovom trasom ne saobraća već neko vreme. Skoro svi meštani putuju svojim vozilima ili taksi prevozom, što stvara dodatne troškove u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji.

miletic-milija

Ovo nije problem samo kod vas, već i u Labukovu i Perišu. Nedovoljan broj putnika prouzrokuvao je gašenje linije, ali uz napore pokušaću da učinim sve da nam nadležni vrate autobusku liniju koja je godinama unazad služila svim žiteljima ovog sela, rekao je narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

Miletić je istakao da će se boriti da se autobuska linija vrati i u ostala sela, te da svi budu podjednaki i da svim žiteljima, bar u nekom segmentu, bude olakašan odlazak do grada i povratak u selo.

Danas ću se sastati sa čelnim ljudima iz Nišekspresa i videćemo kakve su mogućnosti. Inače, moja ideja je da se obezbedi besplatan prevoz za decu koja pohađaju srednju i osnovnu školu i studente završnih godina, kaže Miletić.

O infrastrukturnim poduhvatima sa meštanima razgovarali su direktori JKSP ”Svrljig” Igor Davidović i JP ”Direkcija za izgradnju Svrljiga” Dobrivoje Stojanović.

Oni su napomenuli da se krpljenje udarnih rupa u Grbavču očekuje narednih dana, kao i ostali radovi na uređenju sela i atarskih puteva.

4 Komentara

  1. Nišekspres je privatna firma i zbog malog broja putnika ne isplati im se da održavaju liniju. Scenario koji čeka i ostala sela – samo je pitanje vremena. Vi možete da intervenišete novcem por.obveznika i platite ovima da šalju autobuse ali time ne rešavate suštinski problem a to je bezperspektivnost jedne mlade porodice u Svrljigu i okolnim selima.
    Petnaest poslednjih godina se, na lokalnom nivou, niko nije bavio zapošljavanjem i investicijama u industriji. Mladi ljudi su se odselili trbuhom za kruhom.
    Mrka kapa.

  2. Milija jedini ti razumeš naše seljačke muke i muke prostih ljudi. Mani ti ove što filozofiraju. Cela Srbija je bez posla i nema investicija u privredi. Znam da kad ih bude bilo, da će ih prvo biti u Svrljigu. Napred NAŠ Milijo!

  3. Čekajte ljudi, pa gde je Marko Mladenović sa Zemljoradničkom zadrugom “Svrljižanka”?????. Bio je na prezentaciji belmuža u Beogradu, pa gde je rezultat tog medjunarodnog projekta koji je iznedrio tu zemzadrugu???. Dolazi jubilarna Belmužijada, da li se narod sprema za prijem velikog broja turista u Svrljig???. Šta je sa suvenirima za tu manifestaciju, i za Janijadu, a pre toga za Vidovdanski fudbalski turnir u malom fudbalu – zar to nisu poslovi koje trebaju da Svrljižani u letu izmedju dva posla na njivama urade na najbolji mogući način???. Hej Svrljižani koliko je svrljiških jagnjića prodato u beogradskim mesarama za praznike koji su protekli ove godine????. Nemojte samo kukati već se organizujte i tako ćete proći na ovom srpskom, a uz pomoć pobratima iz Slovenije, možete i na tržište EU. Vi njima proizvode iz Svrljiga a oni vama njihovo vino Cviček i što još prave na svojim kmetijama. Živeo Svrljig!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano