Search
Close this search box.
Broj pregleda

OBELEŽEN DAN OPŠTINE SVRLJIG: KRKOBABIĆU MAJSKA PLAKETA

Podeli sa prijateljima:

Svečanom sednicom Skupštine opštine Svrljig kojom je predsedavao Igor Davidović obeležen je 8. maj, Dan opštine Svrljig. Ovaj dan obeležava se na sećanje kada se svrljiška nahija, 1833. godine, priključila Kneževini Srbiji.

Sa dobitnikom Majske plakete Milanom Krkobabićem
Sa dobitnikom Majske plakete Milanom Krkobabićem

Sednicu SO Svrljig otvorio je novoizabrani predsednik Igor Davidović, pozdravljajući pristigle goste iz ostalih opština i gradova, kao i predstavnike visokih državnih institucija, preduzeća i ministarstva, kao i predstavnike Vlade Republike Srbije.

Predsednik SO Svrljig Igor Davidović
Predsednik SO Svrljig Igor Davidović
Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović
Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović

Okupljenim gostima obratila se i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović koja je tom prilikom naglasila da joj je ovo 10 godina kako obavlja funkciju predsednika SO, odnosno, predsednika opštine Svrljig. Trifunovićeva je istakla da će nastaviti da se bori za bolji položaj svih građana, kako na selu, tako i u gradu.

Prisutne goste pozdravio je i narodni poslanik Milija Miletić. Miletić je ovom prilikom istakao da optšina Svrljig ide napred, a da motor pokretač svega mora biti grad Niš u čijoj je neposrednoj blizini i naša opština.

Poslanik Miletić čestitao je nagrađenima i poručio da opština Svrljig vodi računa o svakom segmentu u društu, te da svake godine nagrađuje najuspešnije i najistaknutije pojedince koji promovišu Svrljig na svakom koraku.

Ministar Milan Krkobabić
Ministar Milan Krkobabić

Danu opštine Svrljig prisustvovao je i ministar Milan Krkobabić, koji je ove godine od Opštine Svrljig dobio ”Majsku plaketu” za pomoć u razvoju zadrugarstva na teritoriji naše opštine.

Dan opštine Svrljig 2018.
Dan opštine Svrljig 2018.

Majske plakete dodeljene su još i Marku Blagojeviću, direktoru Kancelarije za javna ulaganja, za podršku u realizaciji projekta unapredjenja energetske efikasnosti osnovne škole “Dobrila Stambolić”, Marku Čadežu, predsedniku Privredne komore Srbije, za pomoć u organizovanju sajma “Dani Svrljiga u Beogradu” i promociji privrednih kapaciteta opštine Svrljig, generalu potpukovniku Milosavu Simoviću, za angažovanje komande kopnene vojske u društveno korisnim i humanitarnim akcijama na teritoriji opštine Svrljig, potpukovniku dr Draganu Ristiću, hirurgu,za iskazanu humanost i nesebično pružanje medicinske pomoći gradjanima Svrljiga prilikom lečenja u vojnoj bolnici u Nišu, Predškolskoj ustanovi “Poletarac” Svrljig, za 40 godina od osnivanja i uspešnog rada, Leli Mitić, direktoru stručne škole “Dušan Trivunac-Dragoš” za unapređenje i razvoj škole.

Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja
Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja

Pohvalnice su dobili: đak generacije Osnovne škole “Dobrila Stambolić”, đak generacije SŠ”Dušan Trivunac Dragoš”, Saša  Marijanović, za učešće u odbrani zemlje i nesebičnom požrtvovanju i hrabrost u pokazanim aktivnostima, Vukašin Petrović, članu fudbalskog kluba Svrljig, Filip Savić, za unapređenje i promociju svrljiškog kraja, Ljubinko Radosavljević, specijalisti opšte medicine u penziji, Milenko Nedeljković, specijalisti ginekologu-akušeru, Goran Karadžić, direktoru kompanije “Stara planina Resort”, Savet stanara u ulici Vase Albanca 5/4, Slavoljub Todorović i Miodrag Radojić, za angažovanje na uređenju fasade, Suzana Blagojević iz Svrljiga, hraniteljici, Gradimir Velojić, uspešnom privredniku, Snežana Branković iz Svrljiga za izuzetan doprinos na obnovi i opremanju crkve Svetog Nikole u Lalincu, Savet MZ Merdželat, za doprinos u razvoju, Božica Pavlović, poljoprivrednici iz Niševca, za predani rad i doprinos u razvoju poljoprivrede, Marina Petrović, načelnici štaba za vanredne situacije iz Niša.

Dan opstine dobitnici

Plakete Opštine Svrljig dobili su:

– Fudbalski klub “Veteran” za ostvarene uspešne rezultate škole fudbala “Aca Menta”;
– Košarkaški klub “Svrljig”, juniorska ekipa;
– Učeničkoj kompaniji stručne škole “Dušan Trivunac Dragoš” “JOINT VENTURE” Svrljig, za osvojeno prvo mesto na takmičenju učeničkih kompanija i za razvoj učeničkog preduzetništva;
– Radio “Beograd 1”,za objektivno informisanje iz opštine Svrljig;
– Miroslavi Zdravković, specijalisti pedijatrije, za zalaganje i doprinos u prevenciji bolesti i unapredjivanju rada na polju medicine.

2 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano