Search
Close this search box.
SREĆNA SLAVA
Broj pregleda

Miletić uputio slavsku čestitku Svrljižanima

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić uputio je čestitku povodom današnjeg praznika Sv. Marko.

Milija-Miletic

Moji Svrljižani, pravoslavci, da vam ova i naredne godine budu rodne i blagorodne, kako na njivama tako i u kućama. Da bude više zdravlja i sreće i da svima krene na bolje. Čestitam vam današnju slavu Sv. Marko, živeo Svrljig, živela Srbija, rekao je Miletić.

Inače, Miletić je u jutarnjim časovima prisustvovao liturgiji u crkvi Svetog Marka na Vračaru koja je služena povodom današnjeg praznika.

—-

(Tekst preuzet sa sajta ”Crkveni kalendar”)

Bio je saputnik i pomoćnik apostola Petra koji je u svojoj poslanici Marka nazvao svojim duhovnim sinom. Kad je Marko bio sa Petrom u Rimu, zamoliše ga vernici da im napiše spasonosnu nauku Gospoda Isusa i Njegov život i čudesa. Marko je napisao Sveto Jevanđelje koje je i apostol Petar posvedočio kao istinito, i tada Marka postavio za episkopa i propovednika u Misiru. Misir je u to vreme bio u mraku neznaboštva, gatarstva i idolopoklonstva, ali je Marko uz pomoć Božju posejao seme hrišćanstva po Liviji, Amonikiji i Pentapolju. Iz Pentapolja došao je Marko u Aleksandriju i tu osnovao crkvu, postavio episkopa, sveštenike i đakone, te i ovde učvrstio hrišćanstvo. Svoje propovedi potkrepljivao je mnogim čudesima i dobrim delima. Bežao je od progona u Pentapolj, a potom ponovo u Aleksandriju. Neznabošci su tada uhvatili Marka i uz silne pogrde vukli ga ulicama Aleksandrije. Sav ranjav i krvav dospeo je u tamnicu gde mu se javio anđeo nebeski, a potom i Gospod Isus krepeći ga rečima: “Mir tebi Marko, jevanđeliste moj!” Marko ja odgovorio:”Mir i Tebi Gospode moj, Isuse Hriste!”

Sutradan su ponovo počeli da ga muče, ali on je izdahnuo i otišao u bolji svet.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano