Search
Close this search box.
Broj pregleda

Predsednik održao obećanje

Podeli sa prijateljima:

omladina sa predsednikomProšlo je 15 dana od prvog sastanka izmedju svrljiške omladine i lokalne samouprave koji je sazvan na inicijativu svrljiških opštinskih odbora Ujedinjene seljačke stranke i Socijaldemokratske partije Srbije. Danas su na istoj takvoj sednici predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom Milijom Miletićem, izašli ispred omladine sa konkretnim planovima i rokovima za izgradnju sledećih stvari.
– Postavljanje reflektora na S.C. “Pastirište” za osvetljenje košarkaškog terena. Prosleđen je zahtev elektrodistribuciji o davanju enegetske saglasnosti. Rok za izgradnju 15 dana od dobijanja energetske saglasnosti Elektrodistribucije.
– Instaliranje vremenskog releja za paljenje reflektora od 18 do 24 časa na S.C. “Pastirište. Rok za izgradnju, 15 dana.
– Postavljanje reflektora sa stubovima u školskom dvorištu O.Š.”Dobrila Stambolić u Svrljigu za osvetljenje košarkaškog i odbojkaškog terena. Zahtev o energetskoj saglasnosti predat je Elektrodistribuciji. Rok za izgradnju 15 dana od dobijanja energetske saglasnosti Elektrodistribucije.
– Dogovoreno je da se uradi i projektna dokumentacija za jedno igralište (najverovatnije teren za mali fudbal sa veštačkom travom), pored ulice Vojislava Krajinovića. Rok za izgradnju 35 dana od dobijanja dozvole za početak radova.
– Postavljanje dela stalnih tribina u gradskom parku za praćenje dečijih manifestacija i osvetljavanje montažne tribine. Rok za izgradnju 45 dana od dobijanja dozvole za početak radova.
– Zamena drvenih tribina na S.C.”Pastirište”,betonskim ili drvenim. Rok za igradnju 30 dana.
Ovaj dokument potpisao je V.D. direktor Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju Svrljig”  Ivan Božinović.

Pored ovoga na sastanku mladih i lokalne samouprave, predstavnici omladine SDP Srbije u Svrljigu istakli su da treba da se reši pitanje TV repetitora koji ne emituje sve televizijske kanale, kao i izgradnju jednog terena za tenis. Omladina DSS je predložila formiranje saveta mladih. O ovim problemima biće razmatrano na narednoj sednici zakazanoj za 18. april.
Na kraju skupa izabrano je petočlano telo koje će učestvovati u biranju novog koordinatora kancelarije za mlade.

8 Komentara

  1. LJUDI,od toga nema nistaaaa!a pogotovo o ovim distributdzijskim radovima.A najveci dokaz je taj da nemamo kablovsku televiziju u celom gradu,koja ima direktne veze sa elektrodistribucijom,a to vec i vrapci znaju o cemu se radi,tako da necu ponavljati!
    Pa taj teren s vestackom travom kasni najmanje 10 godina za ostalim gradovima,a i sami znate da nece da bude uradjen!Znaci ovo su samo obecanja,obecanja,i samo pusta obecanja!
    A da ne kritikujem samo dacu i jos jedan u ogromnom nizu predloga.Napravite letnju pozornicu,ko u Beloj Palanci,na Bubnju,da bi se leti mogle odigravati predstave,koncerti,i da moze da stane dosta ljudi,(a znam da je to samo ideja,koja se nikada nece ostvariti,ali samo da kazem,da me ne grize savest)!

  2. Pa sta je odrzo obecanje,da organizuje opet sastanak je li?I da prica nesto,sto mu drugi smislio,a svi znamo da to nikada nece da bude realizovano?Pa sijalice bolje da je stavio u ciga-mali tj.u ulici Dusana Trivunca,i svim pripadajucim,pa da bar ti ljudi imaju svetla dok dodju do “Pastirista”.
    A ta igralista sa vestackom travom je trebo, da je hteo,da postavi u svakoj mesnoj zajednici,a ne da nam ginu deca po ulicama, pikajuci “bubamaru” izmedju 2 kamena!
    “Zamena drvenih tribina na S.C.“Pastirište“,betonskim ili drvenim” nelogicnost,sto da menja drvene za drvene kad su trajnije betonske,i bolje da je uradio puni profil sa nasipanom zemljom i obostranim betoniranjem,sa cela i gazista,jer je ovako mnogo opasnije i moze doci do povrede posetilaca!
    Pa i to postavljanje vremenskih releja,je isto diskutabilno:sta ako pada kisa a nikoga nema da igra klosarku u tom periodu?treba da se ukljucije samo kada ima ucesnika,znaci obican prekidac,jeftiniji je!
    A niko i ne pomenu teniske terene,svi su ih zaboravili,ili cekaju da Nole dodje slucajno u prolazu,pa da nas podseti na to ?

    1. Pa ko bi drugi s mojim nickom i slicicom.Vidi sve moje predjasnje komentare,pa ces se i sam uveriti u ono sto sam do sada pisao:prvo dajem neko prihvatljivo resenje,pa onda kritikujem ove ovde na vlasti,sto mogu,a neceju da to urade!

      1. Kazu da je sastanak bio otvoren za sve… mogo si da dodjes da das neki pametan predlog, vidi se da imas puno ideja, ali to ne mozes po forumima da realizujes, moraces javno.

  3. Uvijek smo upozoravali radničku klasu i narod kakva će ih bijeda i zlo zadesiti rušeći socijalizam i udaljavajući se od komunista”

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano