Search
Close this search box.
Broj pregleda

Moguće uvođenje novih obrazovnih smerova u Srednjoj školi u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

U sredu, 7. februara, u kancelariji predsednice opštine Svrljig Jelene Trifunović održan je sastanak Komisije za planiranje upisa učenika u SSŠ “Dušan Trivunac Dragoš“.

Srednja skola Svrljig

Tema sastanka bila je upis đaka u Srednju stručnu školu “Dušan Trivunac Dragoš“ Svrljig.

Po rečima prisutnih u 2019. godini i zvanično će biti uvedeno dualno obrazovanje, što je ujedno još jedan povod ovog sastanka.

[bs-quote quote=”Veoma je bitno da na vreme završimo sve pripreme i spremno dočekamo izazove koji nas očekuju u budućem periodu. Osnovni cilj jeste da sačuvamo našu srednju školu i da se izborimo da u narednom periodu upišemo što veći broj đaka, odnosno da veći broj osnovaca nakon završenog osmog razreda odluče da upišu srednju školu u svom mestu, rekao je Miroslav Marković, pomoćnik predsednice opštine Svrljig.” style=”style-13″ align=”center” author_name=”Miroslav Marković ” author_job=”Pomoćnik predsednice opštine Svrljig” author_avatar=”http://www.svrljig.info/wp-content/uploads/miroslav-marković.jpg”][/bs-quote]

On dodaje da se razmatra uvođenje novih smerova koji bi privukli pažnju što većeg broja dece, naravno, koji bi bili uključeni u dualni sistem obrazovanja.

4 Komentara

  1. Kakav bre dualni sistem obrazovanja pa nama ne pomaže ni trivijalni sistem.
    E’narode moj! Čuo mali čumelčić za dualno obrazovanje pa će da ga uvodi u sistem školstva, posle četrnaest godina od kada ste na vlasti. Kasno sine kasno, o tome su još tad trebali da razmišljaju i Golubović i Čumela. Istrese tako Čumela svoju maskoticu mlađanog Markovića da lupa kojekakve gluposti jer to su ti narode naj iskusniji i naj pametniji kadrovi USS jer drugi i ne postoje. E zato nam tako i ide, jer oni su eksperti za sve pa čak i za sistem obrazovanja. Odoše nam srednjoškolci preko Gramade odavno, zar vi to tek sad vidite? Za koliki broj đaka upisnika srednje škole i za koja crna deficitarna zanimanja? I gde da se zaposle? kad ste svu društvenu imovinu rasprodaji koje kakvim nazovi privatnicima Hrvatima, Grcima i Bugarima.

  2. Svidja mi se kako razmislja Miroslav, dualni sistem obrozovanja je spas za nase skolstvo svi koji su upuceni u taj vid obrozovanja znaju da to donosi dobro i skoli i ucenicima, koji ce biti i teoriski i prakticno pripremljeni za ono za sta se obrazuju. Miroslava znam licno izuzetno dobar i sposoban decko, koji jedini moze ovu ideju da sprovede u delo i da napokon u skladu sa potrebama opstine se obrazuju kadrovu. Samo napred Miroslave imas nasu podrsku.

    1. ALEKSANDRE, BILO JE REČI OD STRANE OPŠTINSKIH ČELNIKA PRE PAR GODINA DA ĆE I FAKULTET DA SE OTVORI U SVRLJIGU PA NIŠTA OD TOGA. ONDA JE KOLIKO SE JA SEĆAM DOLAZIO SULEJMAN UGLJANIN I NEBI NIŠTA OD SILNIH OBEĆANJA. SAD NAM DOLAZI MUAMER ZUKORLIĆ, PONOVO NOVOPAZARAC DA NAM DRŽI PREDAVANJA O DUALNOM OBRAZOVANJU.KAKO JE TO LEPO ZAMIŠLJENO VI UČITE I STRUČNO SE USAVRŠAVATE KROZ PRAKTIČAN RAD KOD POSLODAVCA KOJI ĆE PLATITI NOVČANU NADOKNADU ZA VAŠ RAD. LEPO TO ZVUČI ALI ZNATE GDE U AUSTRIJI ILI ŠVAJCARSKOJ, GDE ĆE VAS POSLODAVAC NEKE JAKE KOMPANIJE PLATITI 20% OD ZARADE RADNIKA ZA PUN FOND RADNIHI SATI. TAMO DRAGI MOJ UČENICI PRIME PO 350-400e NOVČANU NADOKNADU ZA PRAKTIČAN RAD MESEČNO. KROZ TAKAV SISTEM OBRAZOVANJA, POSLODAVAC BIRA NAJBOLJE KADROVE ZA DALJI RAD U TOJ KOMPANIJI, OSTALI PONOVO ZAVRŠE NA TRŽIŠTE RADA. AKO TO PRIMENIMO NA NAŠE PRILIKE KAO ŠTO TI KAŽEŠ, KOD NAŠIH POSLODAVACA GDE SU PLATE RADNIKA 20.000,00 din. TI BI PRIMIO ZARADU OD 4.000,00DIN.GDE PO ZAVRŠETKU ŠKOLOVANJA POSLODAVAC NEMA OBAVEZU DA TE ZAPOSLI. NIJE TO BAŠ TAKO MOJ ALEKSANDRE A LEPO ZVUČI.PUSTA OBEĆANJA, LUDOM RADOVANJU.

  3. Dualno je zakonska obaveza. Ne treba napadati ljude koji nesto rade vec neradnike! Lepo zvuci dualno ali dali ce deca hteti da upisu zanat to je prica za sebe.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano