Search
Close this search box.
FOTO INFO
Broj pregleda

Trotoari i ulice krcate! Drva i zaprežna kola na sve strane..

Podeli sa prijateljima:

U skoro svim naseljima u Svrljig slična je slika: pored puta – na trotoarima drva, traktorske prikolice, zaprežna kola, olupine automobila...

01

Kao što smo pisali o problemu sa rekama gde se nesavesno u potoke i reke baca smeće, uginule životinje, zimnice i slično, tako danas govorimo o ovom, ne tako novom, već ustaljenom problemu koji ruži sliku svih naselja na teritoriji opštine Svrljig.

02

Mnogo bi bilo lepše kada bi na mestima gde su naređana ova silna drva, parkirane freze, kola i sl. bila zelena površina sa cvećem, ali ko o tome treba da brine? kažu građani naselja Magovac.

03

Zamislite da na slici ispod budu parkirane traktorske prikolice, traktori, olupine i skladištena drva. Na šta bi to ličilo?

987819

Inače, za red na trotoarima i ulicama postoje određne i nadležne službe, pa se iskreno nadamo da će posle ove vesti početi sa intenzivnijim radom na terenu.

Rubrika vesti FOTO INFO

4 Komentara

  1. Bravo,samo da provere ko je ispred cije kuce skladistio stare prikolice,zaprezna kola i slicno,a nadlezni ne treba da sade cvece na trotoare,vec da asfaltiraju i da trotoar sluzi svrsi.Naime nije mi samo jasno kako u istoj ovoj ulici nanize niste uslikali ruglo najvece,gde je auto otpad,plastenik nasred “trotoara”.Treba da uslikate i uzi centar gde su na sveze napravljenim trotoarima parkirana kola da ni sam covek ne moze da prodje,nedao Bog da slucajno vodi dete.

  2. Čestitam ovim online novinama što su krenule ka gradjanima naselja Magovac, pošto je njihov problem realan i treba ga aktivirati kako ste već počeli da činite dosadašnjim napisima i fotografijama. Svaka čast za ovakav rad i mogu samo da vam predložim da stavite na glasanje i sagledate koliko ćete dobiti glasova podrške za ovakav stav prema zagadjenju i uneredjenju trotoarskog prostora. Sa druge strane pozivam gradjane naselja Magovac da i sami naprave fotografije kao svedočanstvo koje ukazuje čija su to egoistična postupanja na zajedničkom prostoru u urbanoj sredini. Da, postoje pravila i kontrolni organi treba da se prozovu sa strane gradjana naselja Magovac, kao i pojedinci koji krše pravila korišćenja javnih površina u urbanim naseljima. Pisao sam da prilikom ovakvih identifikacija problema treba pozvati Forum mladih USS da se angažuje, na osnovu stare tradicije srpskog naroda – da pokrenu mobu, okupe se i pomognu domaćinima koji imaju ta drva i ta transportna sredstva na nepropisnim lokacijama, da se sklone bez kažnjavanja. Ukoliko to vlasnici ne bi uradili e to onda ide po hitnom postupku na prekršaje koji su propisani za taj vid prekršaja. Kad mladi iz USS mogu da pomognu za lepotu svoga mesta, mogu i vlasnici da se potrude da urede prostor gde žive i rade. Tu je obostrana korist, a Svrljig bi stvarno postao mnogo atraktivniji i lepši. Živeo Svrljig!!!.

  3. Zašto gledate naselja pa pogledajte dvorište izmedju komunalca i direkcije za izgradnju -Centar institucija,a PUNO je dizel šuta i radnih mašina umesto da bude zelena povrsina a komunalac ima plač kod biobloka.šta više reci???!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju