Search
Close this search box.
Po 7500 dinara
Broj pregleda

Opštinska stipendija za 13 studenata

Podeli sa prijateljima:

Studenti završnih godina osnovnih, master i specijalističkih strukovnih studija, danas u sali SO Svrljig potpisali su rešenja o dodeli jednogodišnje stipendije. 

123

Predsednik opštine Milija Miletić naglasio je da su studenti nada i budućnost i da će opština permanentno stimulisati obrazovanje visokoškolskih kadrova koji će sutradan uzvratiti svojim znanjem i stručnošću.

Mi ćemo se pobrinuti da vam, u međuvremenu, obezbedimo adekvatno zaposlenje – rekao je Miletić.

Inače, ove godine, rata stipendije je povećana na 7500 dinara. Nakon potpisivanja, studentima će biti isplaćene dve rate, za januar i februar.

Potpisivanju rešenja prisustvovali su i predsednica Skupštine opštine Svrljig, Jelena Trifunović, zamenik predsednika opštine Ljubiša Stojković i predsednik komisije za stipendije, Dobrivoje Stojanović.

Ove godine manje je stipendista nego prošle, možda zato što želimo da stimulišemo kvalitet. Verujem da ćemo za vas trinaestoro uspeti da obezbedimo adekvatan posao u struci ili sredstva za dalje školovanje onima koji se za to opredele – rekla je predsednica Trifunović, čestitajući stipendistima.

Jedan od nekadašnjih korisnika ove stipendije bio je i zamenik predsednika opštine Svrljig, Ljubiša Stojković.

3131

Predsednik komisije, Dobrivoje Stojanović, objasnio je prisutnim da se na konkurs za dodelu stipendija prijavilo 28 kandidata ali da je pravo steklo 13 sa prosekom ocene sedam i više.

Pravo na stipendije ove godine stekli su Milena  Tomić, Sanja Savić, Milena Nikolić, Marija Petrović, Maja Milošević, Ana Petrović, Milan Stanojević, Martina Mladenović, Jelena Mihajlović, Miloš Gajić, Zora Radivojević Stojanović, Nina Bogdanović i Milena Jovanović.

   

3 Komentara

  1. Dobro je sto su ogranicili pravo na stipendiju studentima sa prosekom iznad 7 i iskljucili mogucnost da isti student vise puta prima stipendiju, ali LOSE je sto su izbacili Osnovne akademske studije koje traju 3 godine (180 espb) i Osnovne strukovne studije. I mi trosimo pare na skolovanje kao i drugi. A i bilo je price o otvaranju Visoke skole u Svrljigu, pa ako hocete da “stimulisete kvalitet” sta ce vam onda “nekvalitetna” visoka skola u Svrljigu?

  2. Po meni su u pravu opstinari. Bilo je velikih zloupotreba stipendija u proslosti, tako da ih u potpunosti podrzavam. A sto se tice visokih skola, njihovo znanje se ne moze ni uporediti sa onim steceno na fakultetu.

  3. Pohvala opštini za stipendije. Osnovne akademske studije traju 4 godine na državnim fakultetima (240 espb), a osnovne strukovne studije 3 godine (180 espb). Do posla u svom mestu nisam uspeo da dodjem, tako da sad moram da ga tražim negde drugde, jer od čekanja nema vajde, iako sam diplomirao i nastavio na poslediplomske studije. Otvaranje visokoškolske ustanove ne bi ništa promenilo, jer i onaj ko završi fakultet ne može da dođe do posla, prvo se obezbede uslovi za biznis jer “kadrova” imamo i previše.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano