Search
Close this search box.
Broj pregleda

ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА ”МЛАДИ НОВИНАРИ”

Podeli sa prijateljima:

Одобреним средствима од стране Министарства културе и информисања РС, Сврљишке новине почеће реализацију пројекта ”Млади новинари”. Реализација ће трајати 5-6 месеци, почевши од августа 2013. године.

Уредник портала ”Сврљишке новине” Душан Миладиновић каже да ће овај пројекат допринети развоју заједнице кроз ангажовање младих људи који ће бити активни у писању чланака и информација од значаја за младе.

Промоција пројекта, анимирање младих заинтересованих за информисање младих кроз самостално креирање програма, анкета и селекција реализатора емисија – Локална Канцеларија за младе и Сврљишке новине ће са сталним и повременим активистима и волонтерима реализовати анкету којом бити обухваћено око 100 младих. Након анкетирања, пројектни тим ће одабрати екипу од 20 до 25 младих који ће се директно укључити у пројекат. Приликом селекције ових 20 – 25 полазника у максималној  мери биће поштовани критеријуми који се односе на полну и родну структуру учесника, припаднике мањинских и запостављених омладинских група, укључивања младих из формалних и неформалних група у локалној заједници. Промоција пројекта је континуирана у току реализације пројекта и трајаће од првог до последњег месеца реализације – истиче Миладиновић.

Најпре ће бити организована обука за младе новинаре како би се едуковали за самостално писање вести, а потом ћемо кренути са израдом посебног сајта, односно места где ће новинари качити информације.

Млади ће потом формирати посебне групе на социјалним мрежама где ће се окупљати и размењивати мишљења и идеје.

Формирање инфо редакција младих новинара. Млади ће потпуно самостално уређивати свој део информативне редакције и вести али ће се све оне генерално односити на промовисање циљева Национале стратегије за младе и у складу с тим биће подељене у 11 делова, почев од трећег месеца реализације пројекта па до завршетка пројетка.

Аутор и фото: Редакција младих новинара
Реализација пројекта: ”Млади новинари”
Пројекат финансира: Министарство културе и информисања Републике Србије

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano