Search
Close this search box.
JAPAN ULOŽIO SKORO 85.000 EURA U SVRLJIG
Broj pregleda

Dom zdravlja dobio terensko vozilo

Podeli sa prijateljima:

Svrljiški Dom zdravlja “dr Ljubinko Đorđević” dobio je danas terensko vozilo marke ”Dačija daster” – poslednji deo donacije Vlade Japana u iznosu od 84.846 eura.

ДАЧИЈА-ДАСТЕРSredstva od donacije Vlade Japana, u visini od 84.846 eura, utrošena su za osavremenjivanje Doma zdravlja “dr Ljubinko Đorđević” u Svrljigu. U periodu od godinu dana, od kada je potpisan ugovor, u Dom zdravlja stiglo je dosta opreme, počevši od inhalatora, aspiratora, EKG aparata, aparata za razne analize, preko Ginekološke stolice, stomatoloških stolica, ležaja i ostalih neophodnih elemenata  za normalan rad ove Ustanove.

Danas je u Svrljig stiglo još jedno terensko vozilo marke ”Dačija daster” koje će služiti za prevoz pacijenata sa nepristupačnih terena.

возило

–  Ovim vozilom moćićemo da dođemo do svakog sela i pacijenta bez obzira na kišu, sneg i led. Briga o građanima Svrljiga nam je uvek na prvom mestu – istakao je Miletić.

Kupovinom ovog vozila efikasno je završen projekta donacije Domu zdravlja. Podsetimo da je Svrljig u predhodnom periodu dobio i ”Reanomobil”, odnosno najsavremenije vozilo hitne pomoći.

стигао

–  Uz podršku Lokalne samouprave uspeli smo da ceo projekat privedemo kraju. Dom zdravlja je sasvim namenski utrošio sva sredstva dobijena od Japana i obezbedio mnogobrojne aparate, uređaje, medicinsku opremu i nešto što je najvrednije dva sanitetska vozila – kazao je direktor Doma zdravlja dr Dragan Budimović.

Pored svega, preuređena  i novim bolničkim krevetima opremljena je soba za intervencije.

соба-за-интервенције

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, zahvalio je japanskom narodu na donaciji koja je stigla u Svrljig a namenjena je ulaganju u  zdravstvo.

стоматологикја

Podsećamo da je u ime opštine i Doma zdravlja pre nešto više od godinu dana ambasadi Japana upućen zahtev za pomoć u nabavci potrebne opreme i vozila, te su na taj poziv koordinatori japanske ambasade došli da uporede spisak sa potrebama i mogućnostima donacije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano